L'alpinista Òscar Cadiach, amb la junta del CEC.
L'alpinista Òscar Cadiach, amb la junta del CEC. - Cedida
05/12/2017 Cultura
Cadiach va visitar l'Auditori
L'alpinista català va presentar un documental i el seu últim llibre
Marina Antúnez
L'alpinista català Òscar Cadiach va visitar, dijous passat 30 de novembre, l'Auditori Municipal Miquel Pont, convidat pel Centre Excursionista de Castellar. Cadiach va presentar el seu documental 'Hat Trick Català', "narrant en directe les experiències viscudes a les escalades als cims de l'Anapurna, Dhaulagiri i K2", explica Rafael Llanas, president del CEC.

Més de cent persones van assisitr a l'acte programat pel CEC, entre els que s'hi van sumar els regidor sde cultura i esports Aleix Canalís i José Leiva, "que van quedar molt complaguts amb la dedicació que l'Òscar va tenir a l'hora de respondre amb tot detall les preguntes que el públic li va anar fent", diu Llanas.

Segons va explicar Cadiach a la xerrada, el seu projecte més immediat és, ara, acompanyar com a guia de muntanya un alpinista invident al cim de l'Aconcagua, de 6.962, essent el cim més alt dels Andes, a l'Argentina, la més alta del món fora d'Àsia.

El passat mes de juliol, Òscar Cadiach es va convertir en l'alpinistsa de més edat en escalar les catorze muntanyes més altes de la Terra, "i és el primer català que ho aconsegueix sense l'ajut d'oxigen adicional", afegeix Llanas.

A l'acte castellarenc, l'alpinista va presentar també el seu últim llibre que porta per nom 'Els 14 vuitmils d'Òscar Cadiach i Puig', de Cossetània Edicions, on ell mateix explica detalladament i amb un bon recull fotogràfic el que ha estat una aventura que ha durat 35 anys. Cadiach va tenir la deferència de fer-se una foto de família amb la junta del Centre Excursionista.
Comparteix
M'agrada
Comentaris