'Maudie, el color de la vida'
'Maudie, el color de la vida' - Cedida
10/01/2018 Cultura
Arrenca el cineclub d'aquest 2018
El primer trimestre del Club Cinema Castellar Vallès inclou la desena edició del BRAM, del 23 de febrer al 4 de març
Marina Antúnez
El Club Cinema Castellar Vallès ha presentat la programació del primer trimestre del 2018. Enguany, en el calendari cinematogràfic, hi destaca la desena edició del BRAM!, que tindrà lloc del 23 de febrer al 4 de març. En aquest sentit, per a celebrar la fita, s'ha previst una exposició que revisarà els 10 anys d'història del projecte i que inclourà, entre d'altres, cartells i imatges significatives de les ja 9 edicions celebrades de la Mostra.

També s'ha previst un concert de bandes sonores de cinema a càrrec de la GIOrquestra, una activitat també inclosa a la programació estable de teatre i música de l'Auditori. En el BRAM! infantil es durà a terme una fira d'artefactes cinematogràfics primitius, al carrer, i també es buscarà la implicació de diverses entitats en la celebració dels 10 anys.

De la programació del BRAM!, ja es pot avançar que es farà la projecció de La roca del pastor, un documental dirigit per Dani Sagrera i Raül Esteve, amb el suport del Centre Excursionista de Castellar, que parla de la Castellassa de Can Torras.

El CCCV també ha donat a conèixer els títols que s'inclouen als DocsBarcelona del Mes, que es programen conjuntament amb Cal Gorina i L'Aula d'Extensió Universitària i que aquest gener s'inicien amb Machines, de Rahul Jain, i que seguiran amb L'hora dels deures, de Ludovic Vieuille, i Thank You for the Rain, de Julia Dahr.

Pel què fa al cinefòrum, el primer trimestre inclou 6 pel·lícules. Els dos primers títols tracten el perdó en situacions de conflicte violent. En concret, són Land of mine: sota la sorra, nominada a l'Oscar de parla no anglesa i multipremiada, i Una historia de locos, del director francès Robert Guediguiá i que té com escenari el conflicte armeni.

Al febrer, s'han previst la projecció de Figuras ocultas, una comèdia dramàtica sobre dones científiques afroamericanes que van treballar a la NASA a principis dels anys 60, i de La profesora, un drama de producció eslovaca amb tocs d'humor negre sobre la corrupció a Txecoslovàquia dels anys 80.

El mes de març inclou, d'una banda, Maudie, el color de la vida, inspirada en la història de la pintora canadenca Maud Lewis i interpretada per Sally Hawkins i Ethan Hawke. De l'altra, Una mujer fantástica, un film multipremiat sobre una dona transexual que aquest 2018 opta a l'Oscar de parla no anglesa.

El cineclub també participa, un cop al mes, en la programació de cinema de l'Ajuntament. El autor és la cinta espanyola protagonitzada per Javier Gutiérrez i que opta a 9 premis Goya que es podrà veure el del 21 de gener.


'Machines' és el títol del DocsBarcelona del gener

Aquest divendres, a les 20 hores, es projecta el documental Machines a l'Auditori Municipal. La cinta és una coproducció índia, alemanya i finlandesa. El cineasta Rahul Jain debuta amb una obra valenta i personal. Ell és un director de documentals, nascut a Nova Delhi, criat a l'Himàlaia i educat als Estats Units. És llicenciat en Belles Arts de Cinema i Vídeo a l'Institut d'Arts de Califòrnia i té unmàster d'Escriptura sobre Estètica i Política. S'interessa per la distància, l'alteritat i la quotidianitat. 'Machines' és el seu primer llargmetratge documental, un treball fet amb una mirada dura, i a la vegada, d'una sensibilitat extraordinària, que parla de l'explotació dels treballadors a les fàbriques dels països en vies de desenvolupament, que ens obliga a replantejar-nos si les dinàmiques productives del món en què vivim són les més idònies. Una cinta hipnòtica, laberíntica i desoladora. Milers de treballadors exhausts, interminables jornades laborals de 12 hores i una immensa fàbrica tèxtil a Surat, una ciutat industrial situada al nord-oest de l'Índia. La càmera viatja lleugera pels passadissos d'aquest submón invisible, on els humans i les màquines són la mateixa cosa.
Comparteix
M'agrada
Comentaris