Marc Estrada lluita una pilota en atac a la primera part._617x412
Marc Estrada lluita una pilota en atac a la primera part - Albert San Andrés
18/03/2018 Esports
El Sant Cugat, bèstia negra de la UE Castellar (2-6)
L'efectivitat visitant goleja a uns locals que dominen el joc
Albert San Andrés
El Sant Cugat FC s'ha convertit en la bèstia negra de la UE Castellar després d'aconseguir la segona golejada de la temporada enfront l'equip de Juan Antonio Roldán. El resultat d'escàndol, 2-6, no ha reflectit però el que s'ha vist sobre la gespa del Pepín Valls, on els locals han començat manant al marcador i dominant el joc, però l'eficàcia dels de Juan Garcia ha decantat la balança. De nou, la diferència de criteri arbitral perjudica els ànims de l'equip blanc-i-vermell.

Igual que va passar al partit d'anada, on els roig-i-negres van aconseguir cinc gols en vint-i-cinc minuts, avui al Pepín Valls ha estat el Castellar qui ha posat el joc i l'equip visitant, els gols.

Els de Juan Antonio Roldán començaven anotant al minut quinze, amb un gol d'antologia de Carlos Saavedra, que botava una falta lateral -gairebé des de la línia de fons- que li passava per sota al porter visitant Juan Manuel Beas.

El joc dels locals era fluid i mantenia la pilota a camp rival, tot i que els de Juan Garcia aconseguien arribar a l'àrea contraria sense gaire definició.

Amb bona moral després d'aconseguir sumar en els dos partits anteriors, el Castellar pressionava a la zona defensiva rival, impedint la sortida controlada de la pilota i afavorint el joc llarg, que la defensa refusava sense problemes.

El Sant Cugat despertava a partir del minut 34 i aconseguia crear perill, amb el beneplàcit de la tripleta arbitral que no era capaç de frenar cap de les recurrents queixes dels santcugatencs.

Els de Roldán no són angelets en aquest aspecte, però ja fa algunes jornades que sense els jugadors titulars de la primera part de la temporada, l'equip es dedica a jugar i no a queixar-se, evidenciant un perillós doble criteri: si els locals obren la boca, se'ls sanciona, al rival no.

És ben cert -i reconegut per diversos col·legiats a qui escriu aquestes línies- que els arbitratges ja vénen avisats d'aquest aspecte, però el que no és ni mitjanament normal és la divergència amb el criteri en gairebé tots els partits com a locals.

Naoufal El Ghrim aconseguia l'empat al 38, després d'una internada per la banda i creuar la pilota, inaccessible per Alberto Serrano, que tornava a la porteria després de ser baixa a Sabadell.
Patrik Chico capgirava el marcador en el temps de descompte després d'una contra, per arribar 1 a 2 al descans.

A la tornada, el Castellar era l'únic equip sobre el terreny de joc i eren diverses les ocasions de gol dels de Roldán. Al 51 la grada reclamava un penal sobre Marc Estrada, però el defensa Gerard Lorente refusava per sota de les cames del davanter, que queia desequilibrat.

Al 61 era de nou Saavedra qui amb una excel·lent jugada personal per la banda, desbordava la defensa per assistir i tornar a rebre la pilota per anotar l'empat a dos.

Però de res els servia portar el pes del joc, ja que 10 minuts després eren els santcugatencs qui anotaven en el primer xut a porta ben dirigit de la segona part fent el 2 a 3. A partir d'aquí, totes les arribades dels visitants acabarien pujant al marcador, una situació que es repetia fins a tres vegades més al 81, 83 i 89.

El tècnic local era expulsat al 71 després d'aixecar els braços i el col·legiat li ensenyava la vermella per designi de l'assistent. El línia reconeixia davant de Roldán aquest motiu al final del partit, però l'àrbitre titular anotava a l'acta que l'expulsió era "a instància de l'assistent número 1 ha estat expulsat per protestar de manera reiterada i persistent després d'haver estat advertit sense desistir en la seva actitud (...)", una versió molt allunyada del que el banda explicava com a motiu, que era el que passava en realitat.

El tècnic, fart de les actituds dels col·legiats ha explicat que "és la primera expulsió de la meva vida. Potser hauré de deixar els braços a casa abans de venir. Que et facin arbitratges sense criteris on no ens permeten res i al rival tot, té una influència important en el joc, ja que desgavella als jugadors i no és normal". Roldán també ha parlat del joc del seu equip i ha afegit que "ells han estat més efectius que nosaltres. Hem començat molt bé anotant un gol i tenint tres o quatre ocasions, però ens han remuntat al límit del descans. L'empat ens ha donat marge, però amb el 2-3 s'ha acabat el partit".

La derrota del Castellar serveix per ajustar encara més la zona baixa de la taula, on excepte els blanc-i-vermells, a 14 punts del seu predecessor, hi ha sis equips separats només per dos punts.