Albert Cadafalch en un atac al Pavelló del Nord._617x412
Albert Cadafalch en un atac al Pavelló del Nord. - Albert San Andrés
17/03/2018 Esports
El CB Castellar ensopega dues vegades amb la mateixa pedra (63-56)
Els de Raúl Jodra tornen a caure enfront del Roser B i es compliquen la primera plaça
Sembla que el Roser B és el punt feble del CB Castellar, el taló d'Aquil·les de Raúl Jodra, ja que avui s'ha convertit en l'únic equip que aquesta temporada ha estat capaç de derrotar dues vegades als groc-i-negres. El Pavelló del Nord de Barcelona ha vist com el filial vermell superava al seu rival (63-56) amb un parcial de 20-0 a l'últim període.

El partit enfront del Roser B, únic equip capaç d'assaltar el Puigverd (69-79 a la primera volta) i aconseguir la victòria, posava nerviós al CB Castellar des de fa una setmana. Conscients del tipus de pista en la qual es jugava -petita, amb terra de goma i amb l'afició molt a sobre- i sense Albert Germà, que es tornava a lesionar d'un turmell en l'últim partit, aquest era un partit clau per les aspiracions dels groc-i-negres.

En un camp on el Castellar no ha estat capaç de guanyar mai en els últims anys, el de Jodra començaven amb un triple de Marquie Smith i un parcial d'1 a 8 en els primers quatre minuts i mig, temps que necessitava el Roser per anotar una cistella de dos punts.

Tot i això, es veia que el ritme dels castellarencs no era el de sempre i l'equip no deixava les bones vibracions dels bons partits. Tot i això, s'arribava al terme dels primers 10 minuts amb una renda de cinc punts (14-19).

Era al segon, quan els barcelonins avisaven per primera vegada i gràcies a un parcial de 7-0 capgiraven el marcador per primera vegada (21-19). Els primers dubtes sorgien sobre la pista de goma del carrer Nàpols i tant els locals com els visitants necessitaven més de tres minuts per anotar un punt.

Per part castellarenca era Albert Cadafalch qui ho aconseguia amb quatre punts consecutius que capgiraven el resultat per arribar 27 a 28 al descans.

Però al tercer quart tot canviava. El Castellar semblava voler matar el partit per la via ràpida, aconseguint un avantatge màxim de 13 punts i desgavellant al rival que rebia una tècnica -al seu entrenador per repetides queixes- i una intencionada. El Roser sabia aprofitar la falta d'encert des del perímetre dels groc-i-negres per mantenir-se viu al partit, acabant només vuit punts per sota al marcador (39-47).

En l'últim període, Cadafalch encaminava la victòria amb cinc punts consecutius -triple inclòs- deixant el lluminós en 41 a 54 a 7:07 del final. A partir d'aquí, el desert. Els groc-i-negres encaixaven un contundent parcial de 20-0 i eren incapaços d'anotar un punt en set minuts. Només una cistella de Joelvin Cabrera a sis segons del final deixava el marcador en el 63 a 56 final.

"Hem estat fidels al nostre joc però no hem estat encertats de cara a cistella. 56 punts no és el nostre registre. Ha estat un partit dolent on hem dominat tres períodes sencers. No saber tancar el partit i precipitar-nos en excés en atac quan ho teníem tot de cara per tenir-ho controlat ha fet que marxés la victòria i se'ns complica molt la lliga. Estem molt tocats" ha explicat Jodra després dels 40 minuts. "Hi ha un detall molt rellevant que és que al Roser no li han marcat cap falta en l'últim quart fins quan faltaven 30 segons. La forta pressió a l'home que han fet en l'últim quart ha estat per sobre de la permissivitat i no han estat sancionats. No busco excuses, perquè nosaltres no hem sabut llegir el partit, però és molt difícil jugar contra un equip que en nou minuts i mig no li han assenyalat cap falta" ha afegit.

Després de la derrota, el CB Castellar perd el liderat que recupera l'AESE, que ha guanyat al Gavà a domicili per 50 a 65 i l'Almeda retalla una victòria després de superar al Sedis (56-71).