La investigadora ha publicat diversos llibres com 'El negocio de la comida'_617x412
La investigadora ha publicat diversos llibres com 'El negocio de la comida' - Cedida
21/03/2018 Actualitat
"El repte és que el menjar de qualitat sigui accessible"
La periodista Esther Vivas parlarà sobre l'alimentació del futur
Cristina Domene
Després de la xerrada sobre igualtat i transversalitat de gènere, el cicle "Reflexions. Diàlegs sobre el futur", emmarcat en la fase de propostes del Pla Estratègic Castellar 20/20, continua amb les seves propostes.

Dijous, a les 18.30 h., la Sala d'Actes d'El Mirador acollirà la conferència "Com ens alimentarem el 2025?", a càrrec de la periodista Esther Vivas, especialitzada en anàlisi política, sistema agroalimentari i maternitats, que parlarà sobre com ens alimentarem l'any 2025. Segons l'experta, en aquests moments hi ha una sèrie de tendències que apunten a dos futurs possibles. D'una banda hi ha una aposta clara de la indústria alimentaria i biotecnològica per un futur on l'alimentació cada cop dependrà més de la tècnica: "D'aquí que es parli de carn artificial, una carn que pot alimentar el món però que no sigui de procedència animal i més cultius transgènics". L'altre futur possible, segons Vivas, és el que defensa el sector de consumidors i de la petita pagesia: "El que diuen és que cal tornar als aliments de veritat, a menjar, menjar. I es fa una aposta per una agricultura local, de proximitat i ecològica".

La investigadora, que ha publicat diversos llibres sobre l'alimentació i el negoci de la indústria alimentària, és optimista i creu que l'administració s'ha de sumar a una demanda creixent de la ciutadania per menjar bé: "El repte del futur és que el menjar de qualitat sigui accessible a tothom".

Per assistir al Cicle, com que l'aforament és limitat, es prioritzarà l'accés de les persones que formalitzin inscripció a través del formulari que es pot trobar al web municipal: www.castellarvalles.cat/inscripciociclereflexions. Cal recordar també que es poden dur a terme aportacions al Pla Estratègic Castellar 20/20 en un altre formulari habilitat també al web municipal, a www.castellarvalles.cat/aportacionspla.
Comparteix
M'agrada
Comentaris