Els cinc triples d'Albert Germà han estat determinants._617x412
Els cinc triples d'Albert Germà han estat determinants. - Albert San Andrés
15/01/2018 Esports
Estel·lar Germà, salvatge Smith (100-77)
Sis triples del castellarenc trenquen el partit enfront del Collblanc B i les esmaixades del nord-americà posen l'espectacle
La desfeta enfront de l'Almeda en l'últim partit del 2017 va deixar un regust amarg per tancar l'any, però la victòria enfront d'un rival d'entitat com el Collblanc-Torrassa B (100-77) ha esvaït qualsevol tipus de dubte. El CB Castellar arrenca el 2018 donant un cop a la taula i mostrant la millor versió del seu joc, amb un Albert Germà estel·lar i un Marquie Smith salvatge que mantenen vives les opcions de liderat, gràcies a la derrota de l'AESE a Sant Boi.

Els del barri hospitalenc arribaven al Puigverd en cinquena posició i amb la intenció de reduir distàncies amb el Castellar, equip que el precedeix a la taula en quarta posició. Després de la nefasta actuació arbitral a Cornellà, on els de Raúl Jodra van caure (94-70) a finals d'any, tot eren dubtes a la grada de com començarien els groc-i-negres.

Amb 23 minuts de retard per la falta d'un dels arbitres titulars, l'escalfament s'allargava més de l'esperat i els de la Vila començaven el partit endollats amb un triple del nord-americà Marquie Smith.

El filial blau, un equip sense gaire alçada però amb un perillós joc exterior, no perdia el pols als primers minuts i aconseguia capgirar el marcador advers als cinc minuts amb un parcial de 0-7.

Un triple de David Junyent i una falta en atac a la següent jugada permetien Jordi Navarro tornar a empatar, però de nou els 6,75 eren vitals pels riberencs. Era el mateix interior qui replicava el tir de tres i Albert Cadafalch que amb cinc punts -un tir de camp i un triple- tornava a avançar als seus, per marxar al descans del primer parcial amb un 19-14 favorable.

El ritme de joc no afluixava al segon període i Lluís Tejedor obria l'anotació des de la línia de triple, cistella replicada pels visitants a la següent jugada.

Jodra feia rotar la banqueta i els suplents responien a la perfecció. Joelvin Cabrera, Ferran Bernadí i Enric López mantenien la fluïdesa atacant i el ritme frenètic en el qual s'havia immers el joc. Marquie Smith posava l'espectacularitat amb una esmaixada al més pur estil Air Jordan, penjant-se del cèrcol amb una mà. Pura màgia del nord-americà que recupera la seva millor versió.

Els de Jodra, amb un bàsquet efectiu i senzill aconseguien distància al marcador, arribant al descans amb sis punts d'avantatge (40-34).

A la represa, un parcial de 0-6 juntament amb una tècnica a Junyent i un triple visitant capgiraven el marcador (42-44). La potència de Navarro sota taulell i cinc punts consecutius de l'interior -amb triple inclòs- donaven de nou la superioritat als de casa, que ja no anirien més per sota al lluminós.

Una nova esmaixada d'Smith i dos triples de Germà -gairebé inèdit fins al moment- i Cadafalch donaven set punts de tranquil·litat als de Jodra (67-58).

Germà començava l'últim període inspirat, trencant definitivament el partit. L'escolta dedicava al cel cinc triples més, aconseguint una renda de 28 punts a 3:24 pel final, 22 segons abans que el 30 marxés a la banqueta per la cinquena personal. Ho feia amb 20 punts i sis triples al sarró.

El Castellar aconseguia mantenir el pols a la concentració, desmuntant la zona defensiva dels de L'Hospitalet a base de triples i amb recuperacions defensives clau per sumar una victòria de prestigi enfront d'un rival directe en la lluita per l'ascens. A més, per primera vegada aquesta temporada els locals sumaven 100 punts en un partit, emportant-se una renda de 23 en l'average contra el Collblanc B.

El tècnic castellarenc, Raúl Jodra, ha explicat que "era una victòria important per a nosaltres per recuperar sensacions, ja que l'últim partit abans del nadal va ser una derrota molt dura. Hem fet poques vacances i ens hem preparat molt. Era molt important començar amb una victòria, bones sensacions i aconseguir un bon average. La clau ha estat molt bàsica: tenir molt clar que havíem de pressionar i córrer".

L'entrenador ha destacat el paper dels suplents assenyalant que "la banqueta ha reaccionat a la perfecció i és molt important, ja que ens allarga molt més l'equip. Així podem donar minuts de descans als jugadors claus pels minuts final" remarcant la feina de "l'Enric Lopez i el Biel Santiveri que han tingut una actitud model i han ajudat molt l'equip, donant-nos la constància que busquem en defensa".

A més, gràcies a la derrota de l'AESE a la pista del Sant Boi (65-60) l'equip de Jodra torna a tenir opció d'aconseguir el liderat del grup, si guanya els dos partits de lliga d'aquest mes, el del Claret la pròxima setmana i enfront de l'Olesa el dia 28, partit ajornat que s'arrossega des de la tercera jornada de lliga de l'1 d'octubre.