Marquie Smith va anotar 32 punts i va oferir un recital d'esmaixades_617x412
Marquie Smith va anotar 32 punts i va oferir un recital d'esmaixades - Q. Pascual
22/01/2018 Esports
Derrota del CB Castellar en l'últim sospir (83-80)
El CB Castellar cau a la pròrroga contra el CB Claret i acaba amb quatre expulsats
L'equip groc-i-negre no podrà optar al liderat de la categoria aquesta setmana després de caure a Barcelona enfront de la UE Claret (83-80) en un partit trampa contra un rival de la part mitja-baixa de la taula. El partit es resolia des del tir lliure després d'una pròrroga (75-75) forçada gràcies a un triple d'Albert Germà.

Després d'un magistral partit enfront del Collblanc B (100-77) al Puigverd, els de Raúl Jodra visitaven la pista del carrer Nàpols de Barcelona per tractar de sumar una nova victòria que els permetés seguir optant al liderat aquesta setmana, quan es jugarà per fi el partit ajornat enfront l'Olesa.

Tot i dominar gran part del partit, els tirs lliures condemnaven als groc-i-negres a l'empat a l'últim quart i a la derrota a la pròrroga. El mal estat de les cistelles -una amb el cèrcol torçat i l'altra que no arribava als tres metres d'alçada- van condicionar el joc castellarenc, poc acostumats a jugar en pistes en aquestes condicions.

L'inici no deparava cap sorpresa i els de Castellar començaven amb un triple de Marquie Smith i posteriorment un parcial de 7-0 que avantatjava als visitants. Els blanc-i-blaus reaccionaven tímidament per marxar al primer minut de descans sis punts per sota (9-15). Jordi Navarro quedava tocat amb tres personals en només 10 minuts, el que havia de perjudicar el joc interior de l'equip.

A l'inici del segon, l'equip entrenat per Xavi Marín reaccionava al segon amb un parcial 13-1 amb quatre triples consecutius, capgirant el marcador (23-17) i neutralitzant l'avantatge aconseguit pels visitants al primer quart. Els de Jodra però, aconseguien reaccionar amb quatre triples consecutius més de Lluís Tejerdor, Albert Cadafalch (2) i Smith, que anivellaven de nou el marcador i el capgiraven. Era el Castellar qui tornava a prendre la iniciativa, arribant al descans amb 40-37 al marcador.

Després de la mitja part, la igualtat seguia sent la tònica i els castellarencs no aconseguien matar el partit tot i els triples de Cadafalch, Tejedor i Smith i la diferència era només de quatre punts al terme del període (52-56).

L'última part era nefasta pels interessos castellarenc que veien com els seus jugadors es desgavellaven pel joc de contacte rival. Les queixes provocaven quatre tècniques i l'expulsió de jugadors clau com David Junyent, Cadafalch, Joelvin Cabrera i Marquie Smith.
Els vuit últims punts dels locals eren des del tir lliure, empatant a un segon del final, després d'un triple d'Albert Germà a un segon del final. La pròrroga seguia amb la mateixa tònica i ambdós equips només aconseguien una cistella de camp, per sis tirs lliures dels barcelonins i tres dels castellarencs.

"No vam saber mantenir el nivell de joc del primer període durant el segon i amb Navarro carregat de faltes al primer i les quatre expulsions de la segona meitat vam estar condicionats. L'arbitratge no va ser decisiu en el resultat, però tot i no defensar-ho, entenc que els meus jugadors es queixin quan els fan faltes no assenyalades. Des del meu punt de vista, el rigor amb la que se'ns assenyalen faltes a nosaltres no es va tenir amb el rival ahir. Així i tot, segueixo dient que la derrota ve causada per no haver estat capaços de ser nosaltres mateixos jugant. A nivell d'actitud, l'equip va estar excel·lent" va explicar Raúl Jodra després del partit.

Una vegada més, l'arbitratge tornava a no condemnar el joc dur dels equips rivals, que es dediquen a destruir el joc al límit del reglament -a vegades el sobrepassen- evitant el 'jogo bonito' que practiquen els de Jodra. A més, sembla com si el Castellar fos el rival a batre per tots els rivals de la lliga, ja que les estadístiques sempre són millors contra els groc-i-negres, que s'han d'esforçar al 300% per aconseguir les victòries.

Tot i la derrota, el CB Castellar encara segueix en quarta posició i aprofitarà aquesta setmana per jugar el partit ajornat enfront l'Olesa al Pavelló Puigverd, en la jornada de descans de la lliga.