Portada 462
Un 41% de les prescripcions estan relacionades amb l’àmbit motriu.
Un 41% de les prescripcions estan relacionades amb l'àmbit motriu (C. D.)
13/11/2017 - Actualitat
Reconeixement al catàleg de prescripció social del CAP Castellar
La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària ha concedit un guardó a aquesta inciativa encetada fa un any al municipi
El catàleg de prescripció social de Castellar del Vallès ha resultat guanyador als II Premis CAMFiC-Albert Ramos per a projectes de Salut Comunitària que es van donar a conèixer en el marc del XXVI Congrés d'Atenció Primària de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) celebrat els dies 26 i 27 d'octubre a l'Ampolla.

El premi per a aquest projecte conjunt del Centre d'Atenció Primària Castellar del Vallès de l'Institut Català de la Salut i de l'Ajuntament de la vila consisteix en una dotació econòmica de mil euros, dues inscripcions al proper congrés de la CAMFiC, que tindrà lloc l'any 2019, i la publicació del projecte al Butlletí de la Medicina de Família a Catalunya.

El regidor de Salut, Serveis Socials i Habitatge, Joan Creus, ha apuntat que "aquest premi reforça la magnífica feina de tota la xarxa de professionals de la salut i els serveis socials al nostre municipi". Per la seva banda, la directora de l'Equip d'Atenció Primària de Castellar, Isabel Martínez, ha destacat la importància d'aquest guardó, ja que suposa "un reconeixement per part de la màxima autoritat científica dels metges de família comunitària, la CAMFiC", i ha explicat que els diners del premi revertiran en el propi projecte, "de manera que molta gent de Castellar se'n podrà beneficiar".

El catàleg de prescripció social és una tasca que forma part del procés d'implantació del Projecte COMSalut (Comunitat i Salut) de la Generalitat de Catalunya, que preveu l'atenció integral a la ciutadania en tots els àmbits de la seva comunitat. A Castellar, un dels 15 municipis pioners en la seva implantació, el projecte es va posar en marxa el juny de 2016. En l'actualitat, el catàleg conté una trentena d'activitats lúdiques i culturals que prescriuen metges i infermeres del CAP, treballadores socials, educadors socials i el psicòleg municipal, i compta també amb la participació d'una vintena d'entitats de la vila.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és la promoció dels hàbits saludables per prevenir malalties i millorar les condicions de vida de la ciutadania a partir no només de medicaments sinó també d'activitats de caire divers que s'inclouen en el catàleg, com ara caminades o tallers de macramé, creació artística, tertúlies o expressió corporal, entre d'altres.

Val a dir que en el primer any de funcionament d'aquest projecte l'Ajuntament i el CAP han estès gairebé 500 receptes incloses en el catàleg, que han beneficiat prop de 400 persones.

M'agrada
Comentaris