Jordi Navarro segueix en un estat de forma excepcional._617x412
Jordi Navarro segueix en un estat de forma excepcional - Quim Pascual
26/11/2017 Esports
El CB Castellar segueix la ratxa (84-89)
Els de Raúl Jodra piquen pedra i superen a domicili a un inspirat JAC Sants B, per sumar la quarta victòria consecutiva
L'equip groc-i-negre supera per 84 a 89 al JAC Sants B i suma la quarta victòria consecutiva en lliga -la segona seguida fora- per acaronar el liderat del grup 1 de Primera Catalana. Els de Raúl Jodra han tingut dues versions a la primera i la segona part, on gràcies a la defensa han capgirat el marcador.

Després de la victòria a La Palma en l'última jornada, el CB Castellar viatjava als Maristes de Sants per enfrontar-se a un d'aquells rivals que poden fer decantar les lligues. Amb jugadors joves i joc ràpid, els barcelonins (3-6) eren l'escull més difícil de superar abans de l'aturada de nadal i un partit clau per arribar contra l'Almeda, segon classificat, en bona posició.

Tres triples seguits a l'inici dels locals eren contestats per Jordi Navarro, Marquie Smith i Albert Germà, per seguir amb un 2-9 de parcial i marxar al descans amb un avantatge de dos punts (24-26). Les expectatives es feien realitat i el joc ràpid, unit a la defensa permissiva dels castellarencs, feien gaudir d'un marcador alt.

El segon període era pels locals, que despertaven aconseguint 19 punts -nou d'ells des de tir lliure-, per només 11 dels groc-i-negres, que no estaven encertats en el tir. El 43 a 37 feia plantejar a Jodra les rotacions, ja que no acabaven de rutllar com en altres ocasions.

Un espectacular Jordi Navarro es conjurava amb l'Albert Germà per tirar del carro i amb quatre triples neutralitzaven els quatre dels de Sants, que doblaven l'encert respecte a partits anteriors. Tot i això, el 61 a 58 del marcador donava pas als últims 10 minuts.

La defensa millorava al tercer i al quart i a Navarro i Germà se'ls unia Marquie Smith per capgirar la situació, que s'aconseguia des de la línia de tirs lliures, amb quatre del pivot i dos del nord-americà, amb un parcial de 6-0. Amb el 68 a 72, els castellarencs ja no anirien més per sota al lluminós, amb Smith i Germà encarregant-se de l'anotació als últims minuts.

L'Albert Cadafalch acabava castigat amb cinc personals i segueix una jornada més el 'via crucis' de Smith amb el joc de contacte. Per sort, els groc-i-negres arribaven al terme del partit amb el 84-89 i deixaven en res els 13 triples dels barcelonins.

L'entrenador castellarenc ha reconegut que la defensa "ha estat molt millor a la segona part, tot i rebre 41 punts i tenir algunes davallades", dos menys que a la primera. L'encert en el joc exterior de l'equip local ha trastocat els plans de Jodra, que ha tingut en un inspirat Germà (sis triples), el revulsiu necessari per seguir sumant victòries.

El CB Castellar ocupa la tercera posició -segueix amb un partit menys- amb un balanç de vuit victòries i dues derrotes, abans de rebre al Puigverd al CB Viladecans, cuer de la categoria i que ha caigut per 51 a 58 enfront del CB La Palma.