Dani Pedrosa, per davant de Jorge Lorenzo_617x412
Dani Pedrosa, per davant de Jorge Lorenzo - MotoGP
26/09/2017 Esports
Torna el millor Dani Pedrosa
El castellarenc aconsegueix la segona plaça en la prova de MotoGP al Gran Premi d'Aragó gràcies a una espectacular remuntada
Jorge González
Dani Pedrosa va protagonitzar una gran remuntada a la cursa de MotoGP del Gran Premi Movistar d'Aragó aquest cap de setmana i va signar una gran cursa en que només l'hi van faltar un parell de voltes per poder lluitar per la victòria. Després de la devallada de la cursa anterior a Misano, va tornar a mostrar el seu perfil més competitiu a l'Aragó. El 26 va refer-se d'un inici de cursa en què va haver de conformar-se amb la sisena posició. Durant la primera meitat de la cursa es va mantenir estable en aquesta sisena plaça per tal d'estalviar neumàtics per poder atacar a l'última part de la cursa.
Va ser a la volta 13 d'un total de 23 quan Pedrosa va decidir atacar. Primer va avançar a MaverickViñales que patia en capacitat de tracció a la sortida dels revolts i no va poder fer res per evitar l'avançament del de Castellar. Un parell de voltes més tard, un dels candidats al títol, Andrea Dovizioso, va veure com el 26 l'avançava amb un ritme molt superior que li va permetre escapar-se immediatament.
La remuntada del Dani era imparable. El següent pilot era ValentinoRossi i no li va posar les coses fàcils al pilot d'Honda. Quan va provar l'avançament a la recta del darrere -la més ràpida d'Alcanyís- van estar a punt de tocar-se els manillars a més de 300 km/h. Aquesta acció no l'hi va agradar a Pedrosa i posteriorment l'hi va retreure a l'italià que tanqués tant al límit la seva trajectòria. Tot i això, la superioritat del català era tan evident que es va escapar del de Yamaha i el va deixar fora del podi.
En només quatre voltes ja havia aconseguit posició de podi, però el seu ritme es mantenia estable i la pregunta era fins a on podia arribar. Davant seu Marc Márquez acabava d'instal•lar-se a la primera posició després d'avançar a un JorgeLorenzo que havia liderat la cursa fins aleshores. Ara l'objectiu de Pedrosa era el pilot mallorquí i cinc voltes més tard ja l'havia avançat i aconseguit la segona posició.
El seu company d'equip liderava la cursa, però només quedaven tres voltes per acabar la cursa. El de Castellar va reduir la distància en més de tres dècimes de segon, però finalment va veure caure la bandera de quadres en segona posició. El millor va ser la sensació de veure'l traient tot el suc de la seva Honda i aconseguint un ritme incontestable pels seus rivals, sense cap mena de dubte, la millor versió de Dani Pedrosa.
Aquesta segona plaça, l'hi va permetre recuperar la quarta posició de la classificació general avançant ValentinoRossi. El separen 54 punts del líder, Marc Márquez, quan només queden 100 punts en joc, pel que les opcions a la corona semblen complicades si no passa res estrany, però el Dani va aconseguir una fita històrica a l'Aragó. Va superar els 4.000 punts al Campionat Mundial de Motociclisme, només aconseguit per ValentinoRossi fins aquesta cap de setmana.