Portada 462
La primera sortida d'aquest curs al pati de l'Emili Carles-Tolrà
La primera sortida d'aquest curs al pati de l'Emili Carles-Tolrà (J. R.)
13/09/2017 - Actualitat
Més de 4.000 alumnes a classe
L'escola El Sol i la Lluna perd un grup de P-3 i el Bonavista incorpora un grup de cinquè
Jordi Rius
Uns 4.100 alumnes han iniciat aquest dimecres el curs escolar a Catalunya, un dia després que la resta de Catalunya perquè dimarts 12 castellar celebra la seva Festa Major. De la totalitat d'alumnes inscrits fins al moment als diferents centres educatius públics i concertats de Castellar, uns 670 corresponen a Educació Infantil; uns 1.650 a Educació Primària; prop de 1.315 cursaran Educació Secundària Obligatòria; uns 334, estudis de Batxillerat; 125, Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior; i una quinzena, el Programa de Formació i Inserció d'auxiliar d'hoteleria: cuina i serveis de restauració. De tota manera, la xifra total d'alumnes pot variar una mica perquè "s'han d'adjuntar les noves incorporacions de sol·licituds que han arribat durant l'estiu", constata la regidora d'Educació, M. Antònia Puig. A aquestes xifres s'hauran de sumar també els 220 alumnes matriculats fins ara a l'Escola Municipal d'Adults, els que ho facin a l'Escola Municipal de Música Torre Balada i la Ludoteca Municipal Les 3 Moreres, i els infants de 0 a 3 anys de les vuit escoles bressol que hi ha a Castellar.

El curs s'inicia amb una davallada de l'alumnat de 3 anys. Això ha provocat que l'escola El Sol i la Lluna perdi un grup de P-3 mentre que, en canvi, l'escola Bonavista sumi un segon grup de cinquè. De cara a propers cursos, Puig sosté que els grups continuaran igual "però sempre dependrà de les variacions que es produeixin en la població escolar".

La regidora d'Educació de Castellarha subratllat que, després de parlar amb direccions dels centres educatius i el propi Departament d'Ensenyament, "es respira una certa recuperació pel que fa als rescursos i al professorat". A l'octubre es donarà continuïtat al pla d'impuls de la llengua anglesa, que al curs passat ja es va iniciar amb sis auxiliars de conversa. El pla té per objectiu promoure l'ús de l'anglès entre els infants de la vila a través de diferents iniciatives. La regidora d'Educació ha afirmat que "la valoració general va ser positiva, i ara el projecte està en procès d'adjudicació".

OBRES D'ADEQUACIÓ AL MESTRE PLA
El Departament d'Ensenyament ha fet obres d'adequació al col·legi Mestre Pla, que des del curs 2015-2016 és un centre annex de l'Institut Castellar. El centre acollirà des d'aquest curs tots els cursos de 1er d'ESO de l'Institut Castellar. Per això, la Generalitat ha fet actuacions per adequar els espais a les noves necessitats.

L'Institut Castellar oferirà el primer curs el cicle formatiu de grau superior de paisatgisme i medi rural. D'aquesta manera, es tanca el cicle d'estudis de la família agrària que s'afegeix als dos graus mitjans de jardineria i floristeria i de producció agroecològica que ja oferia.
El nou cicle superior s'impartirà, com els altres dos, a la nau municipal situada al carrer Anoia, al polígon industrial del Pla de la Bruguera, que va ser objecte de remodelacions el curs passat. De fet, l'Institut Castellar serà l'únic centre del Vallès Occidental que ofereix aquests tres cicles formatius. La nova oferta formativa de paisatgisme i medi rural es distribueix en dos cursos acadèmics i té una durada total de 2.000 hores, de les quals 1.617 són lectives i 383 corresponen a les pràctiques en un centre de treball.

De moment hi ha 15 persones inscrites en aquest nou grau superior de paisatgisme i medi rural, encara que el nombre total d'alumnes pot incrementar-se en les properes setmanes.

ESCOLES BRESSOL MUNICIPALS
Les escoles bressol municipals, gestionades per l'empresa Suara Cooperativa, van iniciar dilluns de la setmana passada el nou curs 2017-2018 amb 135 alumnes inscrits, 45 a a l'EBM El Coral i 90 a l'EBM Colobrers. Val a dir, però, que al primer centre han quedat vacants dues places d'1 a 2 anys i tres places de 2 a 3 anys, mentre que al segon hi ha quatre places vacants de 2 a 3 anys.

Com és habitual, els infants d'aquests dos centres van començar el curs amb jornades d'adaptació amb grups i horaris reduïts, mentre que des de dijous de la setmana passada les dues escoles bressol municipals ja funcionaran amb plena normalitat, amb els horaris escollits per cada família i amb la totalitat de serveis oferts en marxa. Durant tot el mes de setembre, cada aula disposarà de dos professionals per poder oferir una atenció més acurada i propera als infants.

M'agrada
Comentaris