Marquie Smith va anotar 32 punts i va oferir un recital d'esmaixades_617x412
Marquie Smith va anotar 32 punts i va oferir un recital d'esmaixades - Q. Pascual
19/09/2017 Actualitat
El CB Castellar comença amb bon peu
L'equip va debutar a Primera Catalana amb una victòria per 69 a 57 envers el Bàsquet l'AESE
G. Plans
El CB Castellar es va estrenar a Primera Catalana infligint una contundent victòria per 69 a 57 a l'AESE bàsquet. Tot i la necessitat de polir detalls i esmenar petites espifiades, com va reconèixer l'entrenador al final del partit, Raúl Jodra, l'arrencada de temporada i, sobretot, l'esperit que van demostrar els jugadors, denota l'ambició de l'equip per restaurar l'estatus que li correspon al club, la categoria de Copa Catalana. Encara que sigui precipitat fer pronòstics després de la primera jornada, el rumb és el correcte.

Els locals van afrontar el partit amb una plantilla molt curta, que, tot i que ja ha començat el campionat de lliga, encara no està tancada, i van haver d'economitzar esforços. Els primers segons del primer quart van transcórrer sense que cap equip anotés. L'AESE es va avançar i el Castellar va respondre amb dos triples seguits. El primer, d'Albert Germà, que en va encistellar 5 durant el partit, i el segon de Maquie Smith, que, amb 32 punts, va oferir un recital d'esmaixades, taps i, fins i tot, va transformar un alley-oop que va deixar bocabadada la graderia del Puigvert, a més dels rivals. El Castellar va completar el primer quart amb el marcador a favor, 21 a 13, i amb molt bona imatge, sobretot en atac: encert, jugades col·lectives i passades ràpides, la pilota els cremava a les mans. En els primers 10 minuts l'equip de Raúl Jodra va fer un gran pas per aconseguir la victòria.

Alguns instants del segon quart del partit van ser més desencertats pel Castellar, que va abaixar la intensitat. Els visitants escurçaven a poc a poc l'avantatge , fins que es van posar dos punts per davant. L'equip, però, va saber reaccionar, en defensa i en atac, i van trencar la ratxa negativa. Es van imposar anímicament, i això va desequilibrar el partit. Es va arribar a l'equador del partit amb un resultat de 32 a 29.

El 69 a 57 final va ser el resultat d'un tercer quart bo i d'una quarta part molt intensa que va deixar el públic amb ganes de més. Exactament la motivació que, equip i afició, necessiten mantenir per acabar la temporada tal com ha començat.