Portada 462
08/09/2017 - Opinió
Bona Festa Major: ciutadans i ciutadanes... al carrer!
La nostra festa major és la frontera entre el període estival i la tornada a la rutina. És ben cert que es mereix ser molt més d'allò que és ara i que li cal un model que la posi al dia i la converteixi en allò que hauria de ser la festa gran d'un municipi vallesà del segle XXI, però d'això ja en parlarem en un altre moment.
Ara és Festa Major i ens cal sortir al carrer a participar, a badar, a trobar-nos, compartir, xerrar i retrobar. Són, o haurien de ser, els grans dies de la ciutadania. Cercaviles, activitats culturals, exposicions, concerts, carrer, carrer i carrer... És al carrer, també, on s'exerceix el dret a ciutadania, on construïm comunitat i ens sentim una mica més castellarencs.
Gaudim d'aquests dies i agraïm als treballadors municipals, als cossos de seguretat i d'emergències la seva feina que fa possible la festa i, també fem un bon agraïment a les persones que des de les entitats, i amb la seva feina voluntària i generosa, fan possible un gran nombre d'actes de festa major.
I no oblidem que, enguany, la nostra Festa coincideix amb la recta final per decidir si volem continuar ser súbdits a l'Estat Espanyol o esdevenir ciutadans i ciutadanes lliures de la República Catalana. I això, també, és a les nostres mans. I no ens ho volen posar fàcil: per això és imprescindible que la gran mobilització ciutadana de l'1-O que ha de fer possible el Referèndum d'autodeterminació vagi precedida per la gran mobilització ciutadana de l'11 de setembre.
Penseu el que penseu... participeu: la ciutadania s'exerceix.
Bona festa major!
M'agrada
Comentaris