Borja Burgos xoca la mà a l'Aleix Navarro en el partit que els va enfrontar al FC Barcelona en la Copa Catalunya_617x412
Borja Burgos xoca la mà a l'Aleix Navarro en el partit que els va enfrontar al FC Barcelona - Cedida
05/07/2017 Esports
"Temporada de notable alt"
En només 2 temporades ha fet història al Futbol Sala Castellar. Ara, un nou repte esportiu porta a Borja Burgos a la banqueta del 3er millor equip de Catalunya de Futbol Sala, l'Escola Pia de Sabadell
Albert San Andrés
· ¿Com qualifiques la temporada?
Crec que la temporada és de notable alt. Ha sigut un any molt complicat, vam iniciar la lliga ja amb dues baixes de molt pes respecte a l'any passat -Xec i Àlex que pràcticament no podia jugar- i al gener es va sumar l'Aleix. Tot i així l'equip ha complert amb l'objectiu de la permanència i els jugadors han crescut moltíssim. Hem pogut fer debutar fins a sis juvenils en partits de lliga i els jugadors que pujaven del filial com el Quim o l'Oriol han rendit a un gran nivell demostrant que la feina que fa el club per baix és boníssima.

· Finalistes a la Copa Catalunya. Com vas viure l'experiència de mesurar forces contra un equip com el FC Barcelona?
La veritat és que va ser un dia molt especial per a tots, jugadors, afició i per descomptat per a mi. Per un dia ens vam sentir pràcticament professionals, l'atenció mediàtica del partit, els preparatius, el trajecte al pavelló... tot era diferent i crec que això ens va condicionar una mica en els primers minuts i ens va fer sortir una mica espantats. Tot i així l'experiència va ser molt bona i tant de bo algun dia la puguem repetir. Va ser un dia per recordar.

· I amb el premi al fair-play de l'afició... la millor de Catalunya, de fet.
És un orgull per un club com el nostre tenir una afició com aquesta. D'ençà que vam començar el projecte ens han recolzat en tot moment, en les situacions més complicades i en els millors moments. A Manresa es va veure quin tipus d'afició tenim, animant en tot moment independentment del resultat i un comportament exemplar amb els rivals i les seves aficions.

· A més, al desembre el títol de millor tècnic regional de Catalunya...
Va ser la culminació a un any immillorable. Un reconeixement que em va venir per sorpresa, ja que mai hauria imaginat rebre-ho. M'apassiona la meva feina com a entrenador i crec que això es va reflectir en el treball de l'equip i va ser un orgull que la Federació pensés en mi per atorgar-me aquest premi.

· L'objectiu de l'equip era evitar el descens i s'ha aconseguit sense gaires problemes amb una novena posició i marcant estil.
L'objectiu des d'un bon principi era mantenir la categoria. L'inici va ser complicat, però l'equip no va perdre mai la seva identitat i la nostra manera de fer. Gràcies a això vam poder seguir creixent com a col·lectiu i fer una segona volta boníssima, assolint la permanència amb diverses jornades de marge.

· Inicialment va costar l'adaptació a la categoria, però sembla que l'equip sempre sap tornar-se a aixecar en els moments difícils...
És cert que l'inici va ser molt complicat. Al primer partit ens vam endur una pallissa contra el Vacarisses i a les primeres jornades ens va costar molt sumar punts. El joc era bo, però els resultats no arribaven. Però si alguna cosa ens caracteritza, és que ens agraden els reptes i amb la lesió de l'Aleix en un moment en què estàvem en posició de descens, l'equip va canviar el xip i va començar a competir com ho ha de fer un equip de 3a Nacional, i vam fer una segona volta amb més del doble de punts que a la primera.

· L'èxode de jugadors clau a final de temporada pot fer complicat muntar un equip competitiu per la temporada 2017-18?
La veritat és que la confecció de la plantilla sí que està sent una mica complicada. Hi ha 4 baixes de molt nivell, però la resta de jugadors estan molt implicats en el projecte i estic convençut que entre tots ho tirarem endavant. La idea és reforçar-se amb un parell de jugadors de fora i uns altres dos que surtin del B o del juvenil i poder completar una plantilla competitiva.

· On entrenaràs la pròxima temporada?
Finalment no continuaré sent l'entrenador la temporada que ve, ja que m'ha arribat l'oportunitat d'entrenar l'Escola Pia de Sabadell. És un repte molt gran per mi i suposa fer el salt a Segona Divisió B. És un projecte molt il·lusionant, on tindré el plaer d'entrenar a unes de les millors plantilles del futbol sala català i no podia deixar escapar aquesta oportunitat.

Comparteix
M'agrada
Comentaris