La pantalla gegant del Mirador va projectar 'Il trovatore' de Verdi_617x412
La pantalla gegant del Mirador va projectar 'Il trovatore' de Verdi - Q. Pascual
23/07/2017 Actualitat
'Il trovatore' de Verdi es va projectar en pantalla gegant al Mirador
Dues-centes persones van seguir el concert del 'Liceu a la fresca' a Castellar, aquest divendres a la nit
G. P
Un total de 149 municipis catalans van retransmetre en directe des d'una gran pantalla 'Il trovatore' de Verdi, una iniciativa que, batejada com a 'Liceu a la fresca', s'ha expandit des de l'any passat, en què es va dur a terme només a Catalunya. Per segona vegada consecutiva, així va ser també a Castellar. A la plaça del Mirador aproximadament dues-centes persones van seguir en directe el concert, que va començar a les 22 h, divendres a la nit.


L'obra, que va comptar amb un repartiment encapçalat per George Petean, Tamara Wilson i Piero Pretti, va ser emesa pel canal 33 amb la presentació de Carolina Rosich i Jofre Font, en directe des de l'Arc de Triomf de Barcelona.


La 3a edició del Liceu a la Fresca coincideix amb la celebració del 20è aniversari del Gran Teatre del Liceu, que va haver de ser reconstruït després que s'incendiés l'any 1994. 'Il trovatore' de Verdi es va projectar a 166 municipis arreu de l'Estat. A més dels quatre emplaçaments de Barcelona, també es va gaudir a d'altres grans ciutats: Madrid, Sevilla, Bilbao, Granada, Màlaga i, fins i tot, a Andorra.


La proposta cultural 'El liceu és de tots', en què s'emmarca aquest concert a l'aire lliure i gratuït, pretén promoure l'òpera i acostar-la a la gent. "És una iniciativa atractiva, molt positiva, i la prova n'és que s'ha repetit per segon any consecutiu", va valorar Anna Màrmol, regidora de l'Ajuntament, que va gaudir del concert.


A causa de l'afluència de públic, enguany la proposta, que l'última vegada es va dur a terme als jardins del Palau Tolrà, es va traslladar a la plaça Major per motius de seguretat. "És un espai molt acollidor per fer actes a l'estiu i a l'aire lliure", va matisar Màrmol.
Comparteix
M'agrada
Comentaris