Els jugadors de l'HC Castellar celebren l'èxit en acabar el partit._617x412
Els jugadors de l'HC Castellar celebren l'èxit en acabar el partit. - Albert San Andrés
04/06/2017 Esports
Empat i a la següent ronda (3-3)
L'HC Castellar remunta un 3-1 per aconseguir seguir viu a la promoció de descens
Un empat contra una treballadora UE La Garriga ha donat el bitllet per la segona i última fase de la promoció de descens als homes de Fidel Truyols. L'HC Castellar ha empatat a tres després de remuntar un 3-1 desfavorable i fa valer la victòria de divendres (3-2) per seguir endavant i evitar la caiguda a Segona Catalana.

Sense Jordi Vegas a l'equip -tampoc va participar en l'anada- els de Truyols feien front al fort aiguat per arribar que queia instants abans de començar. Ja a la pista els primers minuts es convertien en un tempteig de forces entre els dos contrincants on el Castellar portava la batuta del joc.

Però eren els locals qui colpejaven primer, quan a 12 minuts pel descans, anotaven el primer gol.
Gerard Tantinyà tornava a ser el golejador del seu equip i treia suc d'una contra al minut 20, quatre abans que els blaus enviessin una pilota al pal. Amb l'empat a un s'arribava a la mitja part.

A la represa, amb només 25 minuts pel davant, els granes intentaven arriscar el mínim possible, ja que la igualada els servia per tirar endavant. Però els del Vallès Oriental no donaven el braç a tòrcer, rascant un penal al cap de cinc minuts. El xut era aturat per Sergio Ruiz, però el refús era aprofitat pel mateix rematador per desfer l'empat. El 2-1 encara seguia sent bo per classificar-se.

Els nervis però, arribaven a 12 del final, quan l'equip blau aconseguia eixamplar les diferències amb el tercer gol. Els molts seguidors castellarencs a la grada emmudien, ja que l'equip passava a necessitar dos gols més per a no patir l'eliminació.

Però l'equip, que seguia manant al terratzo, no abaixava els braços, tot i que Tantinyà fallava una directa. Era el mateix jugador qui reduïa distàncies, encara amb set minuts pel davant, fent esclatar d'ànims una grada que semblava més la del Dani Pedrosa, que no la del Can Violí de La Garriga.

El 3-2 empatava l'eliminatòria i l'equip local demanava temps mort per planificar els set minuts finals. Els castellarencs seguien portant el ritme del joc i no desistien en passar l'eliminatòria.

Marcel Montllor robava una pilota al centre de la pista i tot sol s'apropava a la porteria rival per empatar el partit i desfermar el deliri grana. Amb només tres minuts pel davant, l'equip de Truyols només havia d'aguantar el resultat per passar a segona ronda.
Al terme dels 50 minuts, el Castellar aconseguia l'objectiu i jugarà la següent ronda de la promoció contra un equip encara per determinar.

"Teníem una baixa important, però els que hi eren s'han deixat la pell per aconseguir passar merescudament l'eliminatòria. Tret dels cinc minuts de la segona part que hem badat i ells han marcat, durant la resta hem estat superiors, obtenint una justa recompensa dels dos partits" ha explicat Truyols després del partit. "Era una eliminatòria molt justa i qualsevol detall podia decantar-la d'una banda o d'un altre. Per sort ha caigut de banda nostra i ara ja estem a la meitat del patiment" ha afegit amb respecte la segona eliminatòria, que no creu que sigui "gens fàcil" tot i enfrontar-se a un dels equips classificats de Segona Catalana.

Dilluns la Federació Catalana de Patinatge publicarà quin és el pròxim rival del Castellar, amb el que s'enfrontarà el cap de setmana vinent, amb la tornada diumenge al Dani Pedrosa.