Portada 462
16/06/2017 - Opinió
Carta oberta al Sr. Alcalde
Martí Siscart Rodríguez
Il·lustríssim Sr.
Ara fa uns quants anys, vaig ésser rebut com a nouvingut al vostre poble. Ara mateix, amb 56 anys ben complerts, havent esgotat tots el recursos econòmics que l'Administració disposa per a mi com a ciutadà, em trobo en situació de desempara.
Segons l'Administració, no soc objecte de dret per cobrar el RAI si no treballo al menys 6 mesos més, tancant-me l'aixeta de les ajudes i resolent el meu cas amb un "ho sento, la llei no t'empara".
Havent exposat la meva situació al departament de Serveis Socials, la breu resposta va ser que gestionava prou bé les meves emocions davant l'actual crisi que patim.
El 14 de juny compliré 3 anys en situació d'atur, durant els quals he intentat amollar-me al tarannà propi d'un poble, realitzant cursos d'ocupació i gestió professional, trobades socials, etc. integrant-me en favor de la meva inclusió com a ciutadà, tot i sense deixar de banda les meves ocupacions familiars i els meus interessos particulars.
Porto gairebé tota la vida destil·lant imaginació, estirant el sou per aconseguir uns mínims estalvis, estirant el menjar perquè arribi més lluny del meu entorn, gestionant la meva salut física i emocional per a tenir cura dels meus.
Ara sense recursos econòmics, haig de seguir lluitant i continuar fent el que he fet sempre:
Amb un somriure ple d'escalf i comprensió, continuar pagant l'hipoteca "maleïda" , ajudar als pares en la seva vellesa, mantenir la salut emocional de la família, educar en valors a uns fills en plena efervescència adolescent, en edat de canvis i autoafirmació, i recórrer als meus estalvis per estirar-los novament reinventant-me i valorant-me molt més.
Trobo que no és just que les ajudes i comprensió rebudes provinguin només d'amics, familiars, i en el meu cas, de persones en situació semblant o inclús pitjor que la meva. No sé quant podré aguantar aquesta situació inversemblant, generada per l'engranatge d'un sistema que a tots ens contamina, però, de ben cert sé que això influirà negativament amb l'entorn que m'envolta i amb les meves relacions vinculades a aquest poble.
No demano diners ni tant sols demano comprensió només demano que les institucions, i en particular les que depenen del municipi, s'impliquin moralment i s'adonin que cal ésser més receptius i vetllin més per un món més just.
M'agrada
Comentaris