Els jugadors de la UE Castellar celebren l'ascens a la gespa del Pepín Valls._617x412
Els jugadors de la UE Castellar celebren l'ascens a la gespa del Pepín Valls - Quim Pascual
11/06/2017 Esports
A Primera Catalana!
La UE Castellar aconsegueix l'ascens en un partit èpic (2-0)
Albert San Andrés
Gairebé 1600 persones van viure ahir al vespre l'ascens a Primera Catalana de la UE Castellar, un ascens històric pel club, que arriba 19 anys després de l'última ocasió en que l'equip blanc-i-vermell va aconseguir pujar a Regional Preferent.
L'Èpica va estar de banda del conjunt de Juan Antonio Roldán que va necessitar de 120 minuts per superar al Bosc de Tosca amb el resultat final de 2 a 0 amb dos gols de Jairo Díaz, el màxim golejador de l'equip.

Durant la primera part, l'equip de La Garrotxa es tancava amb un bloc defensiu inexpugnable i el Castellar només gaudia d'algunes ocasions aïllades. El línia anul·lava un gol amb la mà de Jairo Díaz i cap dels dos equips acabava de desenvolupar el seu estil de joc, davant d'uns primers 45 minuts plens de nervis a les dues bandes.

Com al partit d'anada, la segona part començava de cara pels castellarencs, que s'abocaven a l'atac, aprofitant l'apertura de les línies defensives del Bosc de Tosca.
Tot i gaudir de diverses ocasions a les botes de Jairo, Carlos Silva i David López, el Castellar començava a replegar-se per culpa del cansament que a partir del minut 70 anava minvant la capacitat ofensiva dels de Roldán. Les rampes als jugadors locals evitaven el joc ofensiu, però en una demostració de coratge, Marc Xalabarder, Víctor León, Dani Quesada, Alex Rubió i Carlos Silva aguantaven sobre la gespa d'un Pepín Valls que mai va deixar d'animar els seus.

El Bosc de Tosca però, arribava amb perill en diverses ocasions, però sense definir al xut final i amb 90 minuts jugats, el partit arribava a la pròrroga, moment on es decidiria el partit.

Només dos minuts després, Jairo aconseguia el primer gol de l'equip, amb una assistència llarga de Quesada. Per velocitat, el golejador sabadellenc anotava el primer gol pels locals, fent embogir als gairebé 1600 espectadors del Pepín Valls.
Però el Bosc de Tosca encara no havia dit l'última paraula i aprofitant la superioritat física posava en dificultats la porteria del Castellar amb dues ocasions claríssimes de gol, que el porter local, Marc Ollé resolia magistralment.

En l'afegit del segon temps de la pròrroga, quan tothom demanava el final, Jairo rebia al mig del camp i veient al porter rival avançat, enviava una vaselina per aconseguir el 2-0 i desfermar de nou l'eufòria a Castellar.

La invasió de camp acabava amb 10 mesos d'angoixa, feina i patiment, per aconseguir el desitjat objectiu de l'ascens a Primera Catalana.
Veus trencades, crits d'eufòria, llàgrimes i abraçades envaïen el Pepín Valls, que veurà a l'equip a Primera Catalana la temporada 2017-2018.

El partit va ser retransmès en streaming per Regional Futbol. Golcat.com també va cobrir l'esdeveniment. Dues ràdios, Ràdio Castellar i Ràdio La Vall ho van retransmetre en directe.
D'altra banda, avui a la tarda, el programa Tot Gira de Catalunya Ràdio ha emès l'himne de la UE Castellar en la secció de Futbol Català "El melic del futbol" del periodista Jordi Mèlich.
És per aquest motiu que aquest himne participarà en el concurs del millor himne del futbol català i ja podeu votar, deixant un comentari a la pàgina de Facebook del programa en aquest link.

També podeu tornar a escoltar aquesta secció clicant aquí.