Portada 458
19/05/2017 - Opinió
17-M. Totes les famílies són iguals
El 17 de maig es va commemorar mundialment el Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Lesbofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia.
Casos com l'agressió a dos nois a Berga, l'agressió que va patir un menor a la estació de tren de Sitges o la situació que està patint el col·lectiu homosexual a Txetxènia, evidencien que s'ha de treballar profundament en la no-discriminació del col·lectiu LGBTI.
Una societat democràtica ha de promoure la igualtat en totes les esferes de la vida de les persones que en formen part, i per tant, les institucions, però també el conjunt de la societat han de contribuir a que s'eradiqui qualsevol tipus de discriminació treballant conjuntament amb les associacions i col·lectius LBGTI fent èmfasi especial en la prevenció i la sensibilització dels infants i joves.
L'àmbit familiar no escapa a aquesta xacra social pel que hem de treballar per l'erradicació de l'homofòbia a l'àmbit familiar i perquè es reconeguin totes les unitats familiars, independentment de la orientació sexual dels seus components.
Els temps han canviat i el model tradicional de família conviu avui amb altres tipus, com les famílies monoparentals o homoparentals.
Entenem que aquesta diversitat enriqueix notablement a la nostra societat i, desgraciadament, veiem dia a dia com alguns sectors de la societat pretenen imposar una defensa excloent del model de família tradicional.
Des de la disparitat ideològica, religiosa, racial i sexual, ens uneix el nostre compromís amb la igualtat i la diversitat. Per això, hem de refermar el nostre compromís amb el respecte i la tolerància cap als diferents models familiars.
És per això que avui des de Som de Castellar-PSC volem refermar el nostre compromís amb la lluita del col·lectiu de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals, una lluita que ha de ser del conjunt de la societat per defensar la igualtat real de les persones més enllà de la seva procedència social o geogràfica o de la seva condició religiosa o sexual.
*Regidora de Programes Socials
M'agrada
Comentaris