Portada 458
21/04/2017 - Opinió
El Puig de la Creu. Símbol
Pels castellarencs i castellarenques que tenim una relació estreta amb el Puig de la Creu, les Trobades de Tardor i de Primavera són una cites molt desitjades al calendari, més enllà que qualsevol moment és adequat per atansar-s'hi.
La de divendres passat ja ha suposat la 15a edició, i en la línia de les anteriors, s'ha pogut visitar la capella romànica i la torre de guaita, i hem pogut compartir un deliciós i típic esmorzar amb totes les famílies que s'hi han aplegat en una jornada tan significada.
De la mateixa manera, les audicions musicals i les cantades del Cor de Cavallers de Castellar del Vallès han donat a la Trobada un caire emotiu i artístic molt rellevant.
M'agradaria, però, remarcar una qüestió que ha fet d'aquesta Trobada una de les més singulars dels darrers temps. Així, l'organització (el Gener Martí i família al capdavant) ha ofert l'opció de plantar romaní i espígol a l'era reconstruïda, just davant de l'església romànica de Santa Maria del Puig de la Creu. Molts ho vàrem fer amb els nostres fills i filles.
Plantar té a veure amb tenir cura de l'entorn, de la nostra llar, de la nostra terra i dels seus fruits. Per tal que les properes generacions puguin gaudir-ne, cal que preservem aquests elements de patrimoni, de cultura, de germanor i de natura.
Que per molts anys puguem contemplar i cuidar aquest símbol del nostre municipi.
Que per molts anys ens puguem seguir trobant al Puig de la Creu.
M'agrada
Comentaris