El CB Castellar no li ha perdut el pols al partit als minuts finals._617x412
El CB Castellar no li ha perdut el pols al partit als minuts finals - A. San Andrés
06/03/2017 Esports
Lluita fins al final (66-70)
El CB Castellar cau, plantant cara a La Salle Reus
El CB Castellar ha tornat a caure, aquesta vegada per 66 a 70 enfront de La Salle Reus, però la imatge que ha donat l'equip ha estat molt diferent de la jornada anterior enfront del Ciutat Vella. L'equip de Carles Company ha mantingut les opcions de victòria fins al minut final, tot i que ha anat a remolc durant tot el partit.

Després del terratrèmol de l'últim partit i els groc-i-negres han pogut recuperar l'estil de joc, la pausa i la tranquil·litat i els de Company ha discutit la victòria fins a l'últim moment a un rival de mitja taula, després de remuntar una diferència de 15 punts al tercer quart. L'encert però, no els ha estat de cara i la millor finalització del Reus els ha fet emportar-se la victòria.

Amb la baixa federativa de José Miranda, de Jordi Navarro per sanció -complint per fi l'últim partit- i la de Ricard Checa per lesió, el Castellar ha sortit al parquet a donar la cara i al primer quart acabava només tres punts per sota al marcador (13-16). L'equip sortia concentrat i començava manant al lluminós, però l'absència d'interiors, amb Keith Thereze com única referència, penalitzava sota cistella.

La desfeta però, arribava al segon, quan la falta d'encert en tir i un parcial de 2-12 els feia anar a remolc i perdre les esperances de lluita. Dos triples en atacs consecutius d'Albert Germà, retallaven les diferències, per arribar al descans dotze punts per sota, 28 a 40.
El tercer quart era més ajustat i els locals reaccionaven. L'encert en tir millorava i el Reus només es dedicava a mantenir l'avantatge. Els de Company retallaven la diferència a vuit punts al final de quart, iniciant l'últim encara amb opcions. Unes opcions que es materialitzaven amb un parcial de 6-0, que servia per igualar el marcador a 55 punts, encara amb 8:05 pel davant.

El Reus mostrava la superioritat sota cistella amb una esmaixada de Pleasant que ningú podia aturar i que delectava als assistents al Puigverd, deixant veure el nivell del jugador reusenc. Els visitants tornaven a marxar de vuit punts, però dos triples de Germà amb 31 segons per jugar (66-69), ficaven al partit als groc-i-negres, que finalment no podien rematar la feina en perdre l'última possessió, sumant la 16a derrota d'aquesta temporada.

"La desconnexió ens ha durat massa estona. Si hagués durat menys hauríem entrat al partit abans amb més opcions. Tampoc hem anat pel davant en cap moment. La renda que han aconseguit els ha servit per guanyar i nosaltres no hem estat atents" ha explicat l'entrenador Carles Company després del partit. El canvi d'actitud a l'equip ha estat evident i el tècnic remarca que és "el mínim que els hem d'exigir, ja que encara que es perdi, a un equip tan jove se l'ha de demanar que es mantingui durant els 40 minuts".

El Castellar segueix en 13a posició, ocupant plaça de play-out de descens, amb un balanç de tres victòries i 16 derrotes abans de visitar a l'AD Torreforta tarragoní la pròxima setmana.