Marc Algar en un atac del CB Castellar enfront de l'Esparreguera._617x412
Marc Algar en un atac del CB Castellar enfront de l'Esparreguera - Albert San Andrés
20/03/2017 Esports
El líder imposa la seva llei al Puigverd (65-75)
L'Esparreguera supera al CB Castellar des del perímetre
Albert San Andrés
El líder del grup 2 de Copa Catalunya, el CB Esparreguera va imposar-se ahir al CB Castellar per 65 a 75, en un partit que es trencava al segon quart des del perímetre, ja que els del Baix Llobregat anotaven sis triples que deixaven noquejat al conjunt de Carles Company, que fins al moment no li perdia la cara al partit, tot i anar pel darrere des del minut quatre.

Els castellarencs sense el base Adrià Hernàndez, de baixa per malaltia i amb els dos interiors tocats, el Keith Thereze i Jordi Navarro que no entrenaven durant la setmana, arribaven a un partit de transició i tot i començar manant als quatre primers minuts, la major velocitat de joc de l'equip verd els feia arribar al primer minut de descans amb un parcial de 7 a 14.

Al segon quart, ja des de l'inici, l'encert des de 6,75 donava un avantatge de 10 punts al rival, que no s'ho pensava gaire per fer cinc triples més poc després per eixamplar la distància. Només una intencionada a 10 segons del final arreglava el marcador, arribant al descans amb 28 a 38 al lluminós.

A la represa, el Castellar s'acostava a cinc punts, però novament, dos triples consecutius deixaven estabornits als locals i en 14, la diferència de punts al final de període (46-60).

Els últims 10 minuts eren una mera transició pels esparreguerins, que aprofitaven per posar en pràctica diverses tàctiques, mentre que Company donava minuts als jugadors menys habituals a l'equip. Amb un total de 10 triples, l'Esparreguera imposava la seva llei i major encert perimetral, que castigava a un Castellar que baixava la intensitat als últims minuts.

"Han tingut un parcial molt bo de sis triples al segon quart i ens han esclafat. De totes maneres, nosaltres hem fet el nostre joc amb el guió que teníem. M'ha agradat més el Roser com a rival que aquest equip. Són bon equip, però tot i les carències que tenim hem aconseguit estar dins del partit" va explicar a peu de pista el tècnic Carles Company.

És ben cert, que l'equip del Baix Llobregat no semblava donar la superioritat d'altres equips de la part alta que han passat pel Puigverd, però el major encert dels d'Òscar Navarro evitava la sorpresa contra un equip cridat a pujar de categoria. Company va explicar que "hem tingut dos o tres situacions per quart que s'han emportat punts fàcils. Situacions que si no les haguéssim permès, els hauríem fet patir una mica més, però no estic ni enfadat ni descontent amb el partit que ha fet el meu equip. Era molt complicat i els jugadors ho han fet bé".

La derrota per 65 a 75 deixa al Castellar amb un balanç de tres victòries i 18 derrotes i l'equip ja pensa en com afrontarà la promoció de descens per salvar la categoria.