El Lliçà d'Amunt ha golejat al Joaquim Blume._617x412
12/02/2017 Esports
L'experiència s'imposa a l'explosivitat (0-5)
El FS Castellar cau golejat enfront d'un pacient Lliçà d'Amunt
Albert San Andrés
Després de dues victòries consecutives, el FS Farmàcia Yangüela Castellar ha caigut contra el Futsal Lliçà d'Amunt per 0-5, un marcador que no reflecteix la realitat viscuda al Pavelló Joaquim Blume, on la dupla arbitral també ha gaudit de part del protagonisme.

Els taronges a sis punts del descens abans de començar el partit, s'enfrontaven a un dels equips més potents de la categoria i que a la primera volta va ser capaç de capgirar un 0-3 al descans, per acabar guanyant per 5-3. En tercera posició a la lliga a només un punt del liderat, tot i tenir un partit menys, el Lliçà d'Amunt arribava a l'encontre amb la necessitat de sumar els tres punts per no despenjar-se en la lluita amb Canet i Aliança de Mataró. Per la seva part, el Castellar ho feia amb la intenció de seguir a sis punts del descens.

Els locals dominaven el ritme del partit als primers minuts, amb un estil ofensiu i ràpid, però amb arribades a les dues porteries. Els dos porters aturaven diverses ocasions i mantenien el marcador a zero durant catorze minuts.
Quim Juncosa demostrava molt encert atacant i Roger Carrera demostrava la seva classe, liderant al seu equip. Era aquest últim jugador qui era tombat en un llançament de córner del Lliçà provocant la primera jugada polèmica del partit, ja que en el remat, el visitant Marc Lou aconseguia obrir el marcador.

Els jugadors es queixaven amargament, però no servia de res i el col·legiat no canviava d'opinió. La queixa servia perquè l'equip desconnectés del joc i les protestes es fessin més freqüents.
Els problemes dels castellarencs encara havien de créixer més i a 15 segons pel final, Víctor Del Olmo veia la segona groga després d'una entrada, deixant als seus amb un home menys abans del descans.

Aquesta expulsió propiciava que al cap de 41 segons de l'inici de la segona part, el Lliçà pogués fer una combinació perfecta entre els quatre jugadors de camp, per batre Josep Maria Martínez i aconseguir el 0-2.

El gol canviava el signe del partit, ja que en recuperar el cinquè home, el Castellar tornava a dominar ofensivament i el rival es dedicava a esperar ordenadament en defensa. Un ordre incorruptible i que es feia impossible de trencar pels homes de Borja Burgos, que tot insistir no trobaven la manera de traspassar la línia de la defensa.
Al cap de 12 minuts, debutava a casa el jugador del B, Àlex Puig, que ja va gaudir d'alguns minuts al partit contra el Sant Joan de Vilassar. Burgos oxigenava l'equip per seguir mantenint el ritme, però els minuts passaven i la moral del conjunt començava a defallir.

Una contra aïllada a set del final, significava el tercer gol visitant, després d'una pèrdua de Javi Hervás, que tot i perseguir l'esfèric es quedava sol sense que els seus companys l'acompanyessin en defensa.
Burgos es veia obligat a jugar de cinc amb Carrera durant els últims cinc minuts i les circumstàncies propiciaven que Xavier Moreno (38') i Jordi Sánchez (39') arrodonissin la golejada, que no reflectia la lluita oferta pels taronges.

Burgos ha explicat després dels 40 minuts que "acabo dolgut per com s'ha produït la derrota. El marcador no reflecteix el que s'ha vist a la pista. Hi ha hagut dues parts, la primera on hem portat el pes del partit i en el moment del 0-1 on considerem que hi ha un error arbitral i aquesta situació ens descentra per complet i s'agreuja amb l'expulsió del Víctor. Amb 0-3 ho hem intentat però han arribat els dos gols que han eixamplat el marcador". A l'equip li ha faltat pausa en alguns moments del joc i el tècnic ho reconeixia: "hem pagat la inexperiència i ells han aprofitat la seva experiència. Tenen jugadors que han jugat a lligues superiors que han sabut mantenir més la calma. Haurem d'aprendre dels nostres errors i seguir treballant per sumar la pròxima setmana".

Tot i la derrota, l'equip no caurà en descens aquesta jornada. La pròxima, la visita a un vell conegut com el Canet, serà la difícil tasca del sènior A, que visitarà un camp on el líder del grup 1 de Tercera divisió només ha perdut un partit en tota la lliga.