Moment en que l'arbitre assenyala el final del partit al Dani Pedrosa de Castellar._617x412
Moment en que l'arbitre assenyala el final del partit al Dani Pedrosa de Castellar - Quim Pascual
15/01/2017 Esports
Ocasió perduda enfront del Valls (2-3)
El domini no li serveix a l'HC Castellar que no aconsegueix superar al penúltim classificat
Albert San Andrés
Ni tan sols el domini ofegador va servir a l'HC Castellar per poder superar a un HC Valls inspirat que va saber remuntar un partit (2-3) que tenia perdut. Novament, la falta de punteria priva als granes de sumar tres punts d'or i d'allunyar-se definitivament del descens. La derrota contra el penúltim classificat del grup B de Primera Catalana complica la vida als de Fidel Truyols abans de començar la segona volta de la competició.

Els castellarencs saltaven crescuts al terratzo del Dani Pedrosa, després de la victòria enfront del PHC Sant Cugat (6-7) de l'última jornada de lliga. Una victòria que els permetia allunyar-se del descens de categoria, però que calia refermar superant l'HC Valls que arribava a Castellar en penúltima posició de la taula.

Des del primer moment, els de Fidel Truyols dominaven abassegadorament i no donaven cap opció als vermells, però sense gaire punteria. Els visitants arribaven diverses vegades però sense cap definició i deixaven el domini de la pilota als locals, que creaven nombroses ocasions de perill.

Els tarragonins, que arribaven de golejar l'Amposta per 6-2 en el primer partit de l'any, deixaven fer als castellarencs que veien com ni Marcel Montllor, Gerard Tantinyà o Jordi Vegas podien profanar la porteria contraria.

La defensa grana -que pel partit vestia la segona equipació groc-i-negre- actuava amb ordre, amb multitud de recuperacions defensives. La solidesa i la insistència de cara a porteria, només es veia frenada per la punteria i la bona actuació del porter rival.

Tantinyà enviava una pilota al pal quan faltaven quatre minuts, després d'una contra conjunta amb assistència de Vegas. El gol es resistia, tot i la poca intensitat del conjunt rival, que veia com els locals els manegaven a tort i a dret.

A només 8 segons pel final de la primera part, un jugador dels de l'Alt Camp era exclòs amb una blava i Tantinyà no aprofitava la directa, marxant al descans amb empat a res.
Les sensacions però, eren bones i tothom esperava el primer gol per obrir la caixa dels trons.

A l'inici de la segona, l'equip de Truyols no aprofitava la superioritat, tot i que seguia el domini. Calien 10 minuts de joc perquè Jordi Vegas aprofités el desconcert rival, xutant una pilota des de la banda dreta, al límit de l'àrea. Havia arribat el moment que tothom esperava per aconseguir una golejada i sumar els tres punts, però el desenllaç seria un altre.

Quatre minuts després, el Valls reclamava un gol fantasma que el col·legiat no donava i aquí canviava el partit. Els vallencs s'ho creien i començaven a assetjar la porteria defensada per Sergio Ruiz, per aconseguir l'empat només dos minuts després, amb una combinatòria atacant de mèrit.
L'empat però, servia per fer despertar als granes, que enviaven una pilota al pal dret del porter, després d'un llançament de Vegas. Era el mateix jugador qui sorprenia a tothom amb un fort llançament des del seu camp. La potència de la pilota la feia rebotar en el porter, que la desviava al fons de la xarxa.

Vint segons després el Valls empatava. La gerra d'aigua freda damunt els de Truyols els deixava noquejats, allisant el terreny perquè només un minut després dels vermells capgiressin el marcador amb el 2 a 3.
Sergio Ruiz encara salvava el quart i Marcel desaprofitava una nova directa per acumulació de faltes. El Valls, crescut, encara tenia temps per enviar una pilota al pal de Ruiz, que quedava venut després de la baixada d'intensitat dels seus companys.

Els del Camp de Tarragona s'emportaven in extremis els tres punts, superant als castellarencs a la taula i deixant la urgència pel primer partit de la segona volta enfront del Sant Feliu de Codines. L'equip repetirà al Dani Pedrosa.