Jordi Navarro ha estat un dels millors del CB Castellar._617x412
Jordi Navarro ha estat un dels millors del CB Castellar. - A. San Andrés
16/01/2017 Esports
Derrota amb lluita (69-71)
El tercer quart condemna als groc-i-negres que lluiten fins al final
El CB Castellar no ha pogut començar l'any com el va acabar, amb una victòria, caient enfront del SESE per 69 a 71. El partit s'ha decidit a nou segons pel final de banda dels barcelonins, gràcies a un parcial de 0-10 al tercer quart, gràcies al fet que han estat més encertats sota cistella. Tot i la derrota, el canvi d'actitud dels castellarencs respecte als anteriors partits s'ha fet patent i es marca un nou rumb a seguir per evitar el descens.

El partit es començava amb l'absència del nou fitxatge José Miranda, que arribava a poc abans de la mitja part. Els castellarencs començaven manant al marcador, sorprenent un rival que esperava menys oposició. Marc Algar aconseguia cinc punts de renda després d'anotar un triple al cap de cinc minuts, però el SESE retallava poc després, acostant-se a un sol punt (14-13).

Una falta en atac i un parell de pèrdues de pilota tornaven de nou els cinc punts de renda pels de Carles Company (19-13), però els barcelonins aconseguien empatar a 21 amb dos triples a només 50 segons del final, resultat amb el qual s'arribava al primer minut de descans.
El segon quart començava amb un triple de Jordi Navarro, que no podia evitar les diverses alternances al lluminós del Puigverd. Navarro repetia a només 1:10 del final i una contra de Ricard Checa deixava en sis punts la diferència al descans (40-34).

Però normalment, el tercer quart sol ser fatídic pels castellarencs i aquesta vegada es tornava a repetir el mateix patró de temps enrere. Un parcial de 0-10 deixava noquejat al Castellar, que no reaccionava fins als cinc minuts amb un tir de dos de Navarro.
El nou fitxatge, José Miranda, debutava des de l'inici i tot i no aconseguir marcar, aportava solidesa sota cistella i dos taps defensius.
Marc Algar s'entonava amb sis punts seguits signant dos empats consecutius, que només un tir des de 6,75 aconseguia desfer per arribar al 48 a 53 del final del tercer quart.

A l'últim període, els castellarencs aconseguien apropar-se a dos punts en diverses ocasions. Quan faltaven nou segons i amb 67 a 69 al marcador, dos tirs lliures transformats per l'equip blau, feien impossible la remuntada, arribant al marcador final de 69 a 71.

Carles Company, tècnic local ha assenyalat després del partit que "hem jugat molt bé però el parcial del tercer quart ens ha matat. Arribar a competir a un equip com aquest al primer, segon, part del tercer i l'últim quart i perdre fot molt, però aquest és el camí i aquesta l'actitud". L'entrenador creu que el handicap de recuperar dos lesionats -Keith Thereze i Norbert Caldera- no els ha passat factura i "han estat molt bé", fent menció especial per "a Jordi Navarro, que ha estat molt centrat en moments on s'havia de mantenir la calma, ja que ens ha ajudat molt".

El CB Castellar continua en 13a posició amb un balanç de dues victòries i 10 derrotes, pel davant del CB Viladecans i a una victòria del Bàsquet Sant Boi. Al liderat del grup dos de la Copa Catalunya hi ha un quàdruple empat entre Esparreguera, Roser i SESE amb un balanç de 9/3.
Els groc-i-negres tancaran la primera volta el pròxim dissabte a les 20:00h a la pista dels Lluïsos de Gràcia, 10è classificat.