David Junyent en una jugada contra el CB Salou._617x412
David Junyent en una jugada contra el CB Salou - A. San Andrés
28/11/2016 Esports
Decepció, desil·lusió i derrota (56-84)
El CB Castellar cau contundentment contra el CB Salou tornant a mostrar la pitjor cara
Quarta derrota consecutiva del CB Castellar que fa oposicions per la plaça de descens directe a Primera Catalana. El partit contra el CB Salou, segon classificat del grup 2 de Copa Catalunya, s'ha saldat amb una desfeta final de 28 punts (56-84) i sensacions molt negatives, ja que l'equip ha abaixat els braços i la intensitat a la mitja part deixant fer el seu partit als tarragonins. El partit ha recordat al jugat a Viladecans, on el conjunt no ha sabut estar a l'alçada de la competició.

Les baixes de Keith Thereze i Norbert Caldera deixaven als de Carles Company amb només 10 jugadors per afrontar un difícil partit contra el segon classificat, el CB Salou. Els tarragonins arribaven al Puigverd després d'haver guanyat el derbi contra el Torreforta (65-73) i immersos en la lluita per la primera posició amb l'Esparreguera, que dissabte havia superat a l'Alpicat (82-53).

El salt inicial era pels blaus que començaven manant al marcador des de l'inici i no necessitaven complicar-se massa a l'hora de jugar. Eren els minuts en els quals el Castellar més intensitat posava al joc, però tot i així la inferioritat dels groc-i-negres es feia palesa una vegada més. L'equip, més voluntariós que efectiu, anava a remolc d'un Salou que marcava el tempo del partit.

Company rotava la banqueta per aportar frescor i tractar de contrarestar el major físic tarragoní, tot i que el joc interior una vegada més era el punt feble del conjunt castellarenc, que amb només Jordi Navarro sota cistella poc podia fer. La defensa zonal dels locals era neutralitzada per la pressió a tota pista del Salou, ofegant per complet l'equip de Company. El primer quart acabava 15 a 23.

Albert Germà aportava oxigen pel seu equip amb dos triples als primers cinc minuts del segon quart. L'aler marcava el ritme de l'equip, que es veia acompanyat per moments per la resta de companys. El conjunt encara tenia una espurna de lluita i el públic assistent al Puigverd agraïa l'esforç en forma d'aplaudiments. Tot i això al descans s'arribava amb un contundent 27 a 41.

Era l'inici del tercer període quan el Castellar s'esborrava del partit amb un parcial de 0-8 i abaixava definitivament els braços. El Salou es feia amo i senyor del partit, aprofitant per donar minuts als jugadors menys habituals i assajar jugades i defenses. 42 a 58 era el resultat del tercer parcial.

L'últim període no passarà a la història del CB Castellar com el més transcendental i l'equip de Company donava una pèssima imatge a l'últim minut de partit on ni tan sols lluitava per la possessió, davant la sorpresa dels tarragonins, que anotaven en tres jugades consecutives.

"Estem molt per sota de la qualitat i del nivell dels altres jugadors i equips. Fins als últims dos minuts no estava gaire descontent amb el joc de l'equip. Teníem els errors típics dels nostres juniors i dels del primer equip, que també són molt joves, però les últimes quatre pilotes han tirat per terra la feina de tot el partit. Si sumem que som l'equip amb el nivell més baix de la categoria al fet que no mantenim la concentració, no hi ha res a fer. No podem ni fer un paper digne" ha explicat Carles Company. El resignat tècnic veu com jornada a jornada, el seu equip és incapaç de millorar, una situació molt difícil que en la que el director d'orquestra poc pot aportar, a banda de feina. "Si aquest fos un altre club i el president tingués menys paciència, estic segur que ja hagués donat quatre o cinc baixes, però com es confia en tothom des d'un primer moment, només ens queda conjurar-nos i seguir treballant sense mirar el marcador, ja que a dia d'avui no ho podem mirar" ha afegit.

Aquesta és la quarta derrota consecutiva en lliga pels groc-i-negres, que amb un balanç d'una victòria i vuit derrotes, segueixen tancant la cua de la classificació del grup dos de la Copa Catalunya. Una posició en la que malauradament es veuen abocats per la falta de recursos en el joc i de qualitat en la plantilla, tal com indicava Company. Un problema que només es pot resoldre amb l'arribada de nous jugadors, una possibilitat, que el club no es planteja a curt termini.