Jairo Díaz en la celebració del segon gol_617x412
Jairo Díaz en la celebració del segon gol - Q. Pascual
09/10/2016 Esports
El líder cau al Pepín Valls
La UE Castellar supera al Sant Quirze (2-0) amb bon joc i moltes ocasions
Després de la desfeta de la passada jornada contra el Can Rull (2-0), l'equip de Juan Antonio Roldán ha volgut sobreposar-se a la derrota guanyant al fins ara líder invicte de la categoria, el FC Sant Quirze, en el quart derbi vallesà de la temporada. Els blanc-i-vermells han superat en tot a un rival força complicat i que a la primera part ha arribat a tancar als locals al seu camp.

Els núvols castellarencs anunciaven pluja pel migdia, però un quart després començava l'interessant partit que havia d'enfrontar la UE Castellar contra el Sant Quirze sense que el líquid element fes acte de presència. Els de Roldán, sense els habituals lesionats saltaven a la gespa del Pepín Valls disposats a fer caure del liderat a l'equip verd, però la pressió de l'equip entrenat per Carles Franch els tancava als minuts inicials al mig camp de la porteria del carrer Suïssa.

Els blanc-i-vermells però, aprofitaven el que gairebé mai fan: les contres. I era Jairo Díaz qui en diverses ocasions posava a prova Llorenç Granado, que havia de treballar de valent per evitar el gol. Al minut 32, el mateix jugador s'escapava i amb Granado pel terra, enviava la pilota al pal dret del porter.

Vuit minuts després el davanter castellarenc no arribava per poc a una pilota centrada per David López, que marxava lesionat al descans.

Jan-Marc Roldán saltava al terreny de joc en substitució de López als segons 45 minuts, ocupant la banda dreta. Era el jove jugador qui assistia a Jairo al minut 54, perquè aquest rematés, enviant la pilota a les mans del porter. Quatre minuts després, Jairo no arribava a rematar una jugada idèntica a l'anterior.

El Castellar jugava els millors minuts del partit, obrint el camp amb velocitat pels extrems i creant ocasions de perill a la porteria del rival. Al 60, una centrada a l'olla provocava un tumult de defensors i davanters, on Carlos Silva queia al terra, mentre els seus companys reclamaven penal. El més llest de la classe era el defensa Carlos Raya que de cap enfonsava la pilota a la xarxa, aconseguint l'avantatge del Castellar.

Amb el gol, Franch deixava la línia defensiva amb tres homes, reforçant el mig camp i la davantera de l'equip. Tot i això, els locals seguien trobant jugades d'atac, veient que els verds no finalitzaven els desplegaments ofensius i no donaven gaire feina a Òscar Sánchez.

Transcorria el minut 71 i una falta al límit de la línia de fons era centrada a l'àrea. A la banda esquerra, Silva controlava i li deixava la pilota a Jairo que amb un cop de taló d'esquenes a porteria anotava el segon gol del matí.

Semblava que els locals sentenciaven el partit, però una innocent groga a 'Nando' Cáliz en cobrir el llançament d'una falta el feia marxar al vestuari al 78.

Amb un home menys però, els castellarencs seguien lluitant per fer el tercer, i Jairo, després de diversos regats penjava una pilota dins l'àrea pel remat de Jordi Torres, que no arribava per ben poc.
L'atac del Sant Quirze es feia més intens, tot i que seguien sense incomodar gaire Òscar, que es lluïa un minut abans del final per enviar una pilota a córner amb una estirada acrobàtica.
El partit s'allargava gairebé cinc minuts, però cap dels dos contendents podia canviar el resultat final de 2 a 0.

El tècnic de la UE Castellar ha explicat que "guanyar al Sant Quirze, un dels millors equips de la categoria, és molt important per la nostra moral, sobretot per com s'ha fet i aconseguit. Hem un bon futbol i molt seriosos defensivament i en la resta de línies". Roldán ha afegit que "encara no sabem on podrem estar a la lliga, però avui hem tingut les mateixes ocasions que en d'altres partits i les hem materialitzat. Esperem seguir en aquesta dinàmica".

La UE Castellar ocupa la novena posició al grup quatre de Segona Catalana, amb un triple empat amb setè i vuitè, el Sabadell Nord i el Molletense respectivament. La propera jornada els blanc-i-vermells visitaran el camp del Berga, 16è classificat i nouvingut a la categoria.

D'altra banda, la UE Castellar B de Nakor Bueno ha salvat un empat al camp del Tibidabo Torre Romeu, després d'empatar a dos amb gols de Daniel Verduzco i Sergi Gamisans. L'equip escala una posició abans de rebre la propera setmana al cuer de la categoria, els sabadellencs de La Planada.