Els jugadors de la UE Castellar celebren el tercer gol, obra de Carlos Silva_617x412
Els jugadors de la UE Castellar celebren el tercer gol, obra de Carlos Silva - A. San Andrés
23/10/2016 Esports
El Pepín Valls, talismà (3-0)
Les Franqueses, líder invicte, surt de Castellar sense punts i golejat
Hi ha dies i dies i avui, la UE Castellar ha presentat la candidatura a la part alta de la taula en derrotar al CF Les Franqueses, equip que arribava al Pepín Valls com a líder destacat i sense conèixer la derrota a les vuit jornades disputades del grup 4 de Segona Catalana. Els del Vallès Oriental marxen golejats (3-0) i sense lideratge.

Si una cosa ha demostrat l'equip blanc-i-vermell aquesta temporada, es el ser capaç d'aconseguir el millor i la setmana següent fer el pitjor. Després de superar al Sant Quirze (2-0), líder fins a la jornada sis, l'equip de Juan Antonio Roldán empatava sense gols en un partit per oblidar a Berga a l'última jornada, perdent a més a Jairo Díaz per doble amonestació.

La rebuda del líder es presentava amb alguns dubtes a la grada, però a Juan Antonio Roldán no li tremolava el pols per refer l'onze inicial, on Carlos Silva quedava a la banqueta, donant entrada a 'Juanan' Campos. Les baixes del sancionat Jairo i els lesionats Dani Quesada, Brian Gil, Joan Villaronga, Pedro Auñón i el dubte de 'Pepo', que entrava aquesta setmana a la primera convocatòria, condicionaven d'inici l'equip castellarenc.

Qui sembla no tenia cap dubte eren els jugadors, que ja des de bon començament deixaven clares les intencions d'emportar-se els tres punts i mostrar bon joc, avisant la porteria defensada per David Gallardo al cap de pocs minuts.

Només feien falta 10 minuts perquè Víctor Moya pengés una pilota des de l'esquerra, que era rematada per 'Juanan' a gol, glaçant als franquesins. La intensitat i el ritme proposat pels locals desbordava els extrems dels del Vallès Oriental i uns afinats David López i Víctor Moya obrien el camp a plaer, creant incursions imparables per les bandes.

Quan encara tothom celebrava el primer gol a la grada, un córner centrat a l'àrea petita era rematat per Carlos Raya, que creuava la pilota pel toc final de David López. El 2-0 arribava al minut 13 i el líder no s'ho podia creure.

El ritme i la velocitat marcada pel Castellar als primers minuts de partit ofegava al rival, que intentava obrir línies de passada buscant escurçar diferències al lluminós del Pepín Valls. El primer -i únic xut amb perill- no arribava fins al minut 20, on una acrobàtica estirada d'Òscar Sánchez desviava a córner.

Jordi Jornet cridava a Iván Coca, per asseure David Lopera, buscant més profunditat atacant des del lateral dret, però el canvia no evitava arribar al descans amb el 2-0.

Les Franqueses apostava per pressionar la sortida de la pilota castellarenca i amb la imperiosa necessitat de sumar algun punt -el Sant Quirze anava pel davant a Caldes de Montbui- per no abandonar la part més alta de la taula. Els de Jornet però, tot i tancar al seu camp als blanc-i-vermells, no finalitzaven les jugades amb gaire perill. L'ordenada defensa formada inicialment per Serna-Raya-Rubio-Torres no donava treva a la davantera rival.

L'equip mostrava una cara diferent de la primera part, ensenyant que pot ser letal en atac, però que sap patir en defensa i sense tenir la pilota, una faceta que els de Roldán hauran de fer servir en diversos partits aquesta temporada. El conjunt castellarenc demostrava sobradament perquè és l'equip menys golejat de la categoria, deixant per tercer partit consecutiu -i cinquè aquesta temporada- la porteria a zero.

La segona part però, es feia molt llarga pels locals, que aprofitaven les contres amb Carlos Silva, que havia substituït un actiu 'Nando' Cáliz, per fer tremolar la porteria de Gallardo. Era el mateix jugador qui al minut 88 pentinava lateralment per a Serna, una centrada de Jan-Marc Roldán. Serna li tornava per rematar sol i a plaer el tercer gol del dia, sentenciant encara més el partit i posant punt final a gairebé 90 minuts a la màxima intensitat.

"Hem jugat amb molta intensitat i una velocitat molt alta amb la pilota. Hem fet molts canvis d'orientació ben fets i molta feina feta, amb solidaritat entre els jugadors. L'equip ha estat espectacular. Els primers 20-25 minuts hem estat molt superiors i la prova ha estat el 2-0" ha declarat el tècnic Juan Antonio Roldán a aquest mitjà.

"Els bons equips són aquells que donen la sensació de superioritat tan atacant com defenent. A la primera ho hem fet ofensivament i a la segona defensivament, ja que ells tampoc han arribat a xutar amb perill. Així es dóna més sensació d'equip" ha afegit.

El Pepín Valls queda com a talismà per un equip que es col·loca en setena posició a la taula, amb un balanç de quatre victòries, dos empats i dues derrotes. La propera jornada, l'equip castellarenc visita el difícil camp del Cardedeu, amb la intenció de poder millorar els resultats fora de casa, contra un rival cridat a lluitar per l'ascens de categoria.

Com a nota curiosa, el partit era presenciat des de la grada pel davanter del RCD Espanyol, Gerard Moreno, que es feia un fart de fer-se fotos i signar autògrafs als nens del club.