"Vuestra inocencia a cambio de vuestro silencio": Catalunya no té preu
Un dia després d'anar a judici per haver fet la seva feina com a polític -complir el seu compromís electoral dedeixar votar la gent el 9N-, Francesc Homs relata una situació inèdita que evidencia, un cop més, el dèficit ètic de la política espanyola.
Després de dècades de moderació i diàleg cautelós, Catalunya s'ha deixat de miraments hi ha sortit de l'armari: som una nació, nosaltres decidim, i no un altre per nosaltres. Espanya és un pare que no accepta que la seva filla hagi sortit de l'armari. No accepta que tingui la sobirania per determinar què i qui és. No accepta la seva emancipació volguda i deliberada. Per això, vol impedir que es sàpiga al món que aquesta filla té pensaments propis i veu pròpia: perquè el simple fet que a fora es conegui que els catalans no volen ser el mateix que els espanyols, l'avergonyeix.
Potser és per això queel govern espanyol del PP hauria ofertla innocència dels inculpats pel 9N, Mas, Homs, Ortega i Rigau, a canvi del silenci del govern català sobre els resultats de la consulta davant els mitjans internacionals. El pare volia que no es sabés que la filla havia sortit de l'armari i maldava per silenciar-la.Però la filla es va imposar.
Des de Convergència (actualment, el Partit Demòcrata Català), ens vam negar a protegir els nostres representants a canvi d'aquell silenci que tant hauria complagut al govern espanyol. Els resultats es van dir alts i clars. És un privilegi poder donar-ho tot per Catalunya i la democràcia. Som lliures, ho vulguin o no ho vulguin i, com digué el cantautor Ovidi Montllor, "ja no ens alimenten molles, ja volem el pa sencer".
El pare veu el fet que la filla hagi sortit de l'armari com un problema i espera -amb mediocritat- que el problema es solucioni sol mentre intenta fer-la sentir malament per ser el que és. La veritat és que no som un problema: no hi ha un dret natural tan alt com poder dir ben alt i clar que som qui som perquè així ho volem. Perquè, com va afirmar el poble aquell 9N i hem repetit posteriorment: així ho volem.
Comparteix
M'agrada
Comentaris