Georgina Garcia fent un dels seus poderosos serveis_617x412
Georgina Garcia fent un dels seus poderosos serveis - Albert San Andrés
Andrea Gamiz i Garcia a la final del WWW Barcelona - Albert San Andrés
Gamiz i Garcia recollint el trofeu de guanyadores a Barcelona - Albert San Andrés
02/09/2016 Esports
Georgina Garcia: "treballo per entrar a l'Open d'Austràlia"
Aquesta tennista castellarenca professional (260 del rànquing mundial WTA individual i al 140 en dobles), vol donar un salt de qualitat per arribar al cim del tennis femení
Albert San Andrés

Després de guanyar el torneig més important de la seva carrera a Bükfürdo (Hongria) en superar per 6-3 i 6-0 a l'hongaresa Gabriela Pantuckova, la tenista castellarenca Georgina Garcia (Barcelona, 1992) s'enfronta al repte més important de la seva carrera esportiva: començar a escalar posicions des del seu 260 actual del rànquing WTA.

La Georgina va tornar a les pistes després de tres anys lluny de la competició i des del 2015 es prepara per fer el salt definitiu. Amb el servei més potent de la història del tennis femení, amb una velocitat no homologada de 218km/h -8km més ràpida que el rècord de l'alemanya Sabine Lisicki (210 km/h) i 10 més que Venus Williams- aquesta castellarenca de 24 anys vol arribar al més alt del tennis femení.

A més, aquest passat divendres la Georgina s'imposava a la final de dobles del Women World Winner Barcelona del Club Esportiu Hispano Francès, juntament amb la veneçolana Andrea Gamiz, el torneig femení més important celebrat a la ciutat de Comtal. Només dos sets (6-2, 7-5) els han fet falta per superar a la italiana Alice Mateucci i la suïssa Jil Teichmann.

· Com vas començar al món del tennis?
La meva mare jugava a tennis i jo anava sempre amb ella. Amb tres anys ho vaig provar i va agradar-me. Com sempre he estat alta i he tingut físic no ho feia malament. Vaig provar d'altres esports però no m'acabaven de convèncer tant com el tennis.

· En quin moment et decideixes a viure professionalment d'aquest esport?
Tots els nens quan comencen a jugar volen arribar a ser professionals i viure del que els agrada. Vols guanyar-ho tot. En el meu cas sóc molt ambiciosa i sempre he pensat en arribar al numero 1 del món. No entenc a aquelles persones que diuen que volen arribar al 'Top10', perquè sempre s'ha de ser el millor en el que es fa. Sempre ho he pensat, però clar, el món del tennis és molt complicat.

· Tan complicat que amb 18 anys vas perdre la motivació i et vas retirar.
Vaig perdre la motivació totalment. El món del tennis és molt complicat i el femení encara ho és més. Et trobes entrenadors molt dolents, gent que ni tan sols han jugat en la seva vida. A la tornada he estat un any sense entrenador, perquè t'ho has de pagar tot tu i vaig preferir estalviar en comptes de tenir un que no m'aportés res. Ara per sort, ja tinc un entrenador bo i he recuperat tota la motivació.

· I en què t'ha ajudat aquest nou entrenador?
Ara sóc molt més ordenada, estic més tranquil·la i més segura en pista, perquè sóc conscient que tinc algú fora que m'ajuda. Selecciono millor els llançaments. Després d'un any entrenant sola m'ha anat molt bé.

· Amb 187 cm d'alçada, la teva potència física és la millor arma. Com et defineixes com a jugadora?
El meu millor cop és el servei amb molta diferència. Sóc una jugadora molt agressiva. Tinc el rècord no homologat de velocitat amb 218 km/h, aconseguit a Colòmbia, tot i que no tenien els estris homologats de mesura i va quedar en res. Una altra de les facetes del meu joc és pujar a la voleia.

· Quin és el teu objectiu a curt termini?
Aquest any m'agradaria classificar-me a finals d'any per l'Open d'Austràlia.

· Un objectiu ambiciós en una superfície perfecta per a tu...
Per la meva potència, les superfícies ràpides són les que millor domino. L'herba i la moqueta o el parquet són les superfícies que més em convenen: quan la pilota va més ràpida i bota menys. La terra batuda és la superfície on més pateixo.

· La victòria en individual i en dobles a Hongria, et serveix per donar-te l'empenta que necessitaves?
Espero que sí. Cada vegada em sento millor. La setmana passada, en teoria, vaig fer el millor torneig de la meva carrera, però crec que no vaig fer el meu millor joc. Era terra batuda i les boles eren molt lentes. No vaig tenir bones sensacions, però lluitant ho vaig aconseguir. Ara estic molt tranquil·la i amb el meu entrenador tot és més fàcil. Ja no estic sola i això sempre és positiu.

· En dobles tampoc ho fas malament...
Estic entre les 140 millors del món. Potser com que no jugues sola tens més confiança i tot és més fàcil i pujar de rànquing també és menys complicat.

· Actualment ets la 10a millor jugadora espanyola de tennis. Fins on pots arribar?
Jugo sempre per ser la millor. Si no em veiés amb possibilitats de fer-ho, no competiria. Crec que ho puc aconseguir amb esforç i constància.

Comparteix
M'agrada
Comentaris