Fidel Truyols, entrenador de l'Hoquei Club Castellar_617x412
Fidel Truyols, entrenador de l'Hoquei Club Castellar - A. San Andrés
21/07/2016 Esports
"Ens hem salvat gràcies als jugadors"
L'Actual entrevista Fidel Truyols, entrenador de l'Hoquei Club Castellar
Albert San Andrés
L'entrenador del primer equip, Fidel Truyols, ha aconseguit salvar la categoria en el seu primer any a la banqueta, després de patir durant tota la temporada. L'entrevistem al setmanari L'Actual.

· Quines conclusions extreus de la temporada?

Ha estat una temporada de traspàs. Amb un equip nou i uns jugadors que la majoria no havien jugat a la categoria. A sobre els pocs que ho havien fet han estat lesionats la major part de la temporada. Com a resum podríem dir que hi ha hagut un miracle final i que ens hem salvat gràcies a la bona feina dels jugadors.

· L'objectiu era evitar el descens i es va aconseguir de manera èpica.
Vam patir massa al final de temporada, perdent partits a l'últim moment per falta de veterania, però per sort, contra el Juneda es va guanyar aconseguint no baixar a Segona Catalana.

· Aquest fet i les lesions, en cas de no haver-les patit, haguessin garantit una millor posició a la lliga?
Les lesions han estat el problema més gran que hem patit, ja que han estat principalment en jugadors clau. Tot i que en una categoria com aquesta, l'edat també es paga molt. Tenim una mitjana d'edat de 20 i amb jugadors fets a casa.

· La falta de punteria a pilota aturada també ha estat un factor clau...
Això influeix, però també ve de l'experiència, que no et fa dubtar en els moments decisius. En aquesta categoria cada vegada es troben més jugadors de Nacional que tenen molta més confiança. Tot i això, cap equip ens ha passat per sobre de manera contundent en joc.

· És això el que li falta a l'equip, un parell de jugadors amb experiència que donin fermesa al joc de l'equip?
Suposo que sí, però són dues maneres de veure els projectes. Una, el fet de fitxar jugadors ja fets, pagant fitxa i l'altre la de fer un projecte de futur en el qual els jugadors vagin creixent. Són dues maneres de fer i apostem per la segona.

· Malgrat tot, l'equip no s'ha vist inferior als rivals potents de la categoria i els ha plantat cara.
Excepte en un partit que ens van passar per sobre a la segona part, a la resta hem lluitat sempre fins a l'últim moment. Aquí es notava el punt de maduresa que ens ha faltat durant l'any.

· Aquesta intensitat contra els equips grans, és una declaració d'intencions de cara al futur?
Els jugadors estan molt implicats amb l'equip i ells mateixos creuen que amb l'experiència acumulada aquesta temporada ho podran posar més difícil als rivals a la que ve i donar moltes sorpreses, sempre i quan, les lesions ens respectin.

· Aquesta implicació dóna un extra de confiança de cara al futur?
Sí, per a mi és una meravella poder treballar en un equip així. Aquest equip és una pinya. Són el futur del club i en són conscients. Lluiten molt per tirar endavant el club.

· Havent pogut conèixer bé l'equip, què creus que necessita per ser més competitiu?
Tenir un parell de jugadors fets en aquesta categoria ens ajudaria molt de cara a seguir avançant. No necessitem un veterà de més de 30 anys, només algú amb 24 o 25 que aporti certa tranquil·litat i més rodatge per conservar el tempo dels partits.

· Després d'aquesta primera temporada al club, quina conclusió extreus?
Hem de treballar molt i acabar d'organitzar-ho tot. Estem en el camí, intentant que el club creixi. Intentem potenciar des de la base noves maneres de treballar. Només el temps ens ho dirà si ho estem fent en el sentit correcte o no.

· De fet, al club confien tant en la teva feina, que et van nomenar coordinador.
Al març m'ho van comunicar i des de llavors no he deixat de treballar. La gent està molt il·lusionada amb el projecte i per feina no serà! Tothom que ho vulgui pot venir al club per jugar amb nosaltres

· Quins són els reptes de la pròxima temporada?
Consolidar-nos a Primera i si tenim la sort que ens ha mancat aquesta temporada, intentar donar alguna sorpresa. Si aconseguim fitxar un parell de jugadors, potser podrem aspirar a estar de mitja taula en endavant.

Comparteix
M'agrada
Comentaris