El salt de llargada sempre ens deixa imatges espectaculars_617x412
El salt de llargada sempre ens deixa imatges espectaculars - Q.Pascual
16/06/2016 Actualitat
Castellar viu els campionats de base
El Club Atlètic Castellar organitza novament els campionats de Catalunya benjamins, alevins i infantils a Can Colobrers
Una temporada més, les pistes d'atletisme de Can Colobrers han estat la seu de les finals del campionat de Catalunya en les categories benjamí, aleví i infantil. El Club Atlètic Castellar va tornar, de nou, a organitzar un campionat que cada vegada se li queda més petit, a l'espera de poder-ho fer amb l'absolut, el que seria un premi a la impecable organització del club.

Dissabte el borbolleig de gent a Can Colobrers era incessant i tant pares, mares, amics i atletes omplien les pistes per disputar les finals catalanes d'atletisme en les categories més petites (benjamí, aleví, infantil) i decidir quines eren les millors marques d'aquest 2016 a Catalunya. Durant dotze hores -de nou del matí a nou de la tarda-, el CAC va aconseguir organitzar de manera excel·lent unes jornades amenitzades pels més de 800 atletes pertanyents als 80 clubs d'arreu de Catalunya que van aconseguir classificar-se, amb 40 voluntaris i col·laboradors.

El temps acompanyava la jornada i ni tan sols la forta calor del migdia aconseguia frenar el desenvolupament de la jornada atlètica. A mesura que passaven les hores, començaven a caure els nous rècords de pista i un any més la massiva afluència de la grada feia de testimoni d'aquests.

Però a banda de l'organització, el club local també aportava diversos atletes que van aconseguir lluitar per la victòria final en les diferents disciplines de les tres categories. I els resultats anaven força bé, ja que el benjamí Pol Fernández acabava tercer als 1000 metres marxa amb un temps de 5.48.83, nou rècord també del club. La infantil Clàudia Alarcón aconseguia una marca de 2,55 m en salt de perxa per acabar en cinquena posició final. Enric Haba també feia cinquè en els 80 m i als 220 m tanques. L'Èlia Lluís també entrava al Top10 i era setena en pes, mentre que el Joan Paredes acabava setè. En alçada, l'Àlex Fernández també era setè amb 1,40 m.

La mala fortuna de patir una caiguda en cursa, va fer acabar a la Mireia Sánchez en vuitena posició als 60 m tanques en categoria aleví. El Jan Casamada acabava novè als 600 m de categoria infantil, mentre que l'Ainhoa Roldán ho feia en desena posició als 220 m tanques. Arnau Querol finalitzava novè als 600 m alevins i Paola Clermont dotzena als 2000 marxa (12.29,80).

El CAC acabava en 26a posició final per clubs en categoria benjamí, mentre que en alevins ho feia en 49a. En infantil aconseguien la 31a posició.

VETERANS
D'altra banda, Mollet del Vallès va acollir diumenge, els campionats de veterans, on dos atletes del CAC aconseguien grans resultats. Mari Carme Escobar guanyava als 1500 m (6.09,67) i Josep Permanyer tornava a guanyar als 200 m (32,68) i suma un títol més al seu extens palmarès. Permanyer també acabava segon als 400 m (1.15,75) i als 100 m (15,71) en la seva primera incursió en aquesta prova.

A aquests èxits s'han d'afegir els de la llançadora veterana Carina Figueras, que a inicis de mes va assolir el tercer lloc al Meeting de Palafrugell, marcant un dia després la mínima pels campionats d'Espanya a Gavà en llançament de martell (21,11 m).