Els jugadors de la UE Castellar celebrant el gol de Jairo Díaz_617x412
Els jugadors de la UE Castellar celebrant el gol de Jairo Díaz - Albert San Andrés
30/04/2016 Esports
Tres punts d'or (2-0)
Els de Juan Antonio Roldán guanyen al Can Rull i s'allunyen del descens
La UE Castellar ha superat de manera clara al Can Rull - Rómulo Tronchoni de Sabadell (2-0) i deixa enrere les places de descens de categoria. La derrota del Gironella al camp del Sant Quirze fa que l'equip de Juan Antonio Roldán superi als del Bages a la classificació.

Els blanc-i-vermells feien una declaració d'intencions només començar el partit amb un ràpid atac que culminava Victor León, que enviava la pilota a les mans d'Òscar Bravo. El Castellar volia els tres punts i avisava al Can Rull des de l'inici, però a poc a poc, el partit s'ensopia i fins i tot els sabadellencs arribaven a la porteria d'Ismael Oteros 'Buyo', tot i que no tenia gaire feina, ja que el rival no gaudia de remats perillosos.

No era fins a la mitja hora de partit que els visitants remataven amb claredat, on Buyo s'havia d'estirar per enviar l'esfèric a córner. Aquest avís feia despertar als castellarencs, que iniciaven jugada, arribant a l'àrea contraria amb un tir llunyà i fort de Jairo Díaz. Era el mateix jugador qui a la següent ocasió era objecte d'un clar penal, que s'encarregava d'anotar, tot i que Bravo endevinava la trajectòria.

Els de Roldán respiraven, canviant el signe del partit i arribant a la mitja part amb superioritat al marcador, el que feia deixar enrere els nervis inicials i calmant la precipitació atacant.

A la segona, conjurats per aconseguir la victòria, els blanc-i-vermells es feien amos del partit i Jairo avisava a la primera ocasió que tenia oportunitat. La pilota marxava desviada per ben poc.

Els castellarencs assetjaven la porteria rival, on arribaven amb facilitat, però sense gaire punteria. Víctor León i de nou Jairo remataven una i altre vegada, però la pilota seguia sense entrar. Fins i tot, al minut 59, la defensa blava treia una pilota a la línia de gol, després d'un remat de cap local.

Tres minuts després, era Marc Argemí qui enviava la pilota al travesser al remat d'un córner. Al 63, un actiu Jairo reclamava penal en una acció d'atac, però la falta, que el col·legiat no xiulava, era feta un metre fora del límit lateral de l'àrea gran. David López rematava alt la centrada provinent d'aquesta jugada.

Al minut 66, Roldán substituïa Argemí i López, donant entrada a Dani Quesada i Carlos Silva, amb la intenció de rematar el resultat i evitar que s'escapessin els tres punts. Només li calia un minut a Silva per escapar-se per la banda dreta i rematar creuat. La pilota sortia desviada per centímetres del pal de la porteria del carrer Suïssa.

La pressió local s'iniciava en la zona d'atac, evitant que el rival sortís amb la pilota controlada. Els de Sabadell no xutaven en tota la segona part davant d'aquest fet i es col·lapsaven completament.
Quesada enviava a les mans de Bravo una falta lateral de les que tant li agrada xutar. La UE Castellar ho seguia intentant sense èxit, tot i gaudir de multitud d'ocasions.

Al 84, Roldán feia debutar l'última incorporació de l'equip, el terrassenc Bernat Juárez, provinent del Viladecavalls i format a la pedrera del CE Sabadell, que saltava al terreny de joc donant descans a Enric Raya. Era Juárez qui rematava sol una assistència de Brian Gil, que quatre minuts abans havia substituït Jairo, i aconseguia el 2 a 0 definitiu, aconseguint un debut rodó: amb gol i victòria.

"Una final menys i una final guanyada. Ara hem d'anar setmana a setmana i guanyant tot el que podem. Hem jugat molt bé a la segona part, com sempre fallant moltes ocasions i fent pals, però el més important ara són els tres punts" ha declarat Juan Antonio Roldán al terme del partit, mentre ha afegit que "el treball en bloc s'ha vist molt bé. Ells no han pogut ni tan sols arribar a la nostra porteria. En una situació com aquesta el joc d'equip és el més important. Tenim una plantilla amb jugadors molt desequilibrants i ara estan molt bé, el més normal és estar més amunt del que estem".

Qui també ha parlat amb L'Actual ha estat el debutant Bernat Juárez que explicava les seves sensacions amb els primers minuts al Pepín Valls i el debut golejador amb la UE Castellar: "Estic molt content i encara no m'ho crec. Aquests tres punts ens serveixen per tirar endavant aquesta complicada situació i de ben segur que ho aconseguirem".

Els blanc-i-vermells es col·loquen en dotzena posició després de la derrota del Gironella, i passen a la classificació als del Bages. Només el Caldes pot superar als castellarencs, en cas de victòria demà enfront del Bellavista Milán a domicili.