Aleix Navarro xuta a porteria, en una imatge d'arxiu_617x412
Aleix Navarro xuta a porteria, en una imatge d'arxiu - Albert San Andrés
23/04/2016 Esports
Roses, llibres i gols (6-3)
El Sant Jordi arriba al Blume en forma de victòria en l'assalt a l'ascens
En un dia marcat per la celebració de Sant Jordi, el FS Farmàcia Yangüela Castellar ha golejat al Martorelles per 6 a 3 en un partit on tot i els ensurts, els de Borja Burgos han sabut dominar i tenir la paciència suficient per capgirar el gol inicial del rival.

Després de tres golejades seguides -Sant Cugat en Copa, Can Calet i Cerdanyola- el FS Castellar rebia al Joaquim Blume de Castellar al Martorelles, equip que lluita per evitar les posicions de descens i que marca el límit dels equips fora de la zona perillosa. El rival, un equip incòmode i que sap tancar-se defensivament, ja va crear problemes a l'anada (2-3), però aquesta vegada els taronges havien estudiat el joc dels visitants a consciència durant la setmana, per evitar deixar marge a errors al partit.

El partit però, començava malament, ja que en només dos minuts de joc, era el Martorelles qui obria el marcador, amb gol de Carlos Cano. Tot i el domini inicial dels taronges, una errada donava l'avantatge a l'equip del Vallès Oriental. Això no era impediment perquè els de Burgos seguissin practicant el joc ràpid i contundent que els caracteritza i només tres minuts després, Aleix Navarro posava la igualada a l'electrònic.

Amb l'empat, el rival es tancava defensivament, creant problemes ofensius als locals, que no trobaven forats per anotar. L'equip però, no perdia la paciència i seguia intentant una i altra vegada perforar la porteria defensada per Daniel García. A quatre minuts del final de la primera part, Navarro culminava la feina feta pel seu equip, capgirant el marcador, per arribar al descans amb el 2-1.

La segona part començava amb gol de Txec Tarruell, quan només havia transcorregut un minut de joc. Un gol que semblava donaria tranquil·litat al partit, on els granes tenien poques opcions al partit.
Però res més lluny de la realitat, ja que l'estructura de joc de l'equip trontollava per uns minuts i les forces queien i el rival ho aprofitava per anotar al tres de la segona, mitjançant Iván Lacal.
El mateix Lacal era l'encarregat d'empatar el partit tres minuts després, deixant en evidència el defalliment local, fent perillar per moments la victòria castellarenca.

La 'Taronja Mecànica' començava a picar pedra, recuperant-se poc a poc de l'esglai de la igualada i tornava a dominar el joc i a completar transicions ràpides, tot i que la defensa martorellesenca aguantava els embats locals durant deu minuts seguits. El contratemps arribava al minut 33, quan Víctor del Olmo era expulsat per doble amonestació, però el seu equip aconseguia defensar la inferioritat de manera magistral, evitant les arribades perilloses dels granes.

Al 36, un xut castellarenc desviat pel defensa Antonio Santana, trencava el 3-3 i donava un merescut avantatge pels locals, que rebien premi a la insistència i a la paciència. Aleix Navarro es vestia de Sant Jordi per matar al drac i aconseguia el 'hattrick' a un minut del final, donant un clar avantatge als seus per 5 a 3. Navarro és el màxim golejador de l'equip amb 18 gols en 17 partits i avui demostrava estar totalment recuperat del virus que el va apartar durant gairebé un mes dels terrenys de joc. Javier Hervás sentenciava el partit segons després amb el 6-3 definitiu.

"Hem sabut tenir la paciència necessària en els moments claus del partit per tirar-lo endavant. El primer gol ha estat després d'una errada beneita, però hem sabut dominar i capgirar el marcador" ha comentat Burgos després del partit. "Aleix Navarro ha tornat al seu millor nivell després de la lesió i això és molt important per l'equip" ha afegit.

El FS Castellar dorm en segona posició de la taula amb un partit més que l'Isur terrassenc, que demà visita la difícil pista de l'Arenys. A només tres punts, el líder Canet FS, que rebrà al Can Calet.