David Pino tracta de colar-se entre la defensa del Minguella_617x412
David Pino tracta de colar-se entre la defensa del Minguella - Albert San Andrés
25/04/2016 Esports
El CB Castellar esclafa al Minguella (78-61)
Els de Carles Company guanyen el primer 'match-ball' i encara són a temps d'aconseguir el factor pista
Albert San Andrés
L'AE Minguella de Badalona era el primer dels tres esculls que li resten al CB Castellar per tractar d'aconseguir el factor pista al play-out de descens i els de Carles Company han complert amb escreix, guanyant folgadament (78-61) en un partit on han arribat a manar de 29 punts.
La baixa de Keith Thereze per sanció no es notava gaire en un equip castellarenc que començava endollat des del primer minut i que manava al marcador des del principi. El primer quart es decantava clarament pels de Company, que apostaven per un joc ràpid i contundent de cara a cistella.

El rival no oposava gaire resistència i deixava jugar als locals, que aprofitaven totes les ocasions possibles per distanciar-se al marcador, començant amb un parcial de 7 a 2, amb triple inclòs de Pau Viladomat. Els badalonins ho intentaven ofensivament amb moltes jugades en combinació, tractant d'evitar l'alçada castellarenca, que amb Sergio García i Andreu Kwazema sota l'anyella jugaven amb superioritat.

Els groc-i-negres marxaven al minut de descans vuit punts per sobre a l'electrònic del Puigverd (22-14), però tot i l'avís, els blaus no aconseguien reaccionar al segon. El Castellar tornava a sortir al parquet com una tempesta i el rival no era capaç de frenar l'ímpetu de l'equip comandat per un Sergio Garcia estel·lar, que amb 15 punts, 10 rebots i 25 de valoració, era el millor del seu equip. Al descans s'arribava amb una renda de 13 punts (39-26).

Al tercer parcial, Company aprofitava per seguir donant minuts a jugadors poc habituals, com el base Arnau Collell o el Chae Phillips, el 'Tigre de Connecticut', que donava descans a l'Albert Cadafalch. Rafa Barbosa també ho feia amb Garcia i quallava una millor actuació que en els últims partits.

A 2:44 pel final, el desgavell badaloní arribava al punt culminant, quan 29 punts per sota al lluminós del Puigverd, cometia una antiesportiva, aprofitada pels locals, anotant Garcia els dos tirs lliures i Kwazema la possessió, deixant el marcador en 59-30 i un parcial fins al moment de 20-6, arribant al terme dels 10 minuts amb una diferència de 26 punts (62-36).

La relaxació a l'últim quart era aprofitada pels del Casagemes, que aconseguien un parcial de 0-6 als primers minuts, tot i que no es veia perillar la diferència en cap moment. Amb el partit sentenciat, Company feia debutar Toni Germà, convocat per l'absència de Thereze, i que el corresponia amb un impecable triple al cap de pocs segons de saltar al terreny de joc.
Finalment, els badalonins s'emportaven el parcial amb un 16-25, que se sumava a la resta per arribar al 78 a 81 final i aconseguir la victòria més plàcida d'aquesta temporada pels groc-i-negres.

L'entrenador local parlava en acabar el partit i va explicar que "s'ha vist clarament que hi ha molta diferència amb els tres equips de baix i la resta. Sí que és cert que allà ens van arribar a guanyar de 17 punts i que el partit es va resoldre a la segona pròrroga i potser la setmana vinent a Terrassa fem un mal partit i perdem, però en aquest encontre, tot i tenir una temporada dura, els nostres ànims han estat més encesos per aconseguir la victòria".

Aconseguir el factor pista queda molt complicat després de la victòria 'in extremis' de l'Alpicat al camp de l'Artés, ja que amb només un partit guanyat més dels lleidatans a les últimes dues jornades, s'asseguren com a mínim la 12a plaça i releguen al Castellar a jugar fora dos dels tres partits del play-out: "amb aquesta victòria de l'Alpicat contra l'Artés queda molt difícil i segurament guanyaran algun partit més dels dos que queden", mentre va afegir que "nosaltres hem de guanyar a Terrassa i a Vic i acabar amb bones sensacions la lliga regular. Aquest equip i aquests jugadors es mereixen seguir a la Copa Catalunya, ja que hem sabut superar moltes adversitats durant la temporada".

El CB Castellar és 13è a la Copa Catalunya i en aquesta posició s'enfrontaria a algun dels tres equips que encara es disputen les posicions al grup A: El Vendrell, Molins de Rei o Esparreguera, ja que sembla improbable que l'AESE o el Ciutat Vella puguin remuntar la diferència de dos partits amb aquests equips.