Els creadors de 'Tokens', Sergi Yagües, Joan Romeu i Fredi Marzo_617x412
- Quim Pascual
12/02/2016 Actualitat
'Tokens', un joc castellarenc
Sergi Yagües, Fredi Marzo i Joan Romeu són els creadors d'aquesta aplicació per a smartphones i tauletes
Anna Parera
Tres amics castellarencs, Sergi Yagües, Fredi Marzo i Joan Romeu, han creat recentment Tokens, un joc de puzles per a tauletes i telèfons intel·ligents fet a Castellar. Forkstone és el nom del projecte d'aquests joves emprenedors amb què es volen dedicar al desenvolupament d'aplicacions per a smartphones, tauletes tàctils i pàgines web.

"Portàvem un temps pensant que volíem fer un joc per Android", explica Sergi Yagües, el programador informàtic. Buscaven una aplicació de trencaclosques que fes pensar als usuaris. Així va ser com finalment va sorgir Tokens, un joc d'habilitat "molt simple, però molt complicat", ja que a mesura que s'avança de nivell les pantalles són cada vegada més difícils, detalla Joan Romeu.

Tokens funciona amb "unes fitxes de colors, que apareixen en un taulell i que estan separades", introdueix Romeu. "La complicació està en què totes les del mateix color han de coincidir, s'han de tocar", afegeix Romeu. Hi ha pantalles amb fitxes bloquejades que no es poden moure, d'altres que s'han de resoldre amb un nombre de moviments concret o bé amb un temps marcat. De moment, hi ha fins a 100 nivells, dividits en districtes de 25 pantalles cadascun, "perquè a més a més de ser un joc de puzles hi ha una història que enllaça els nivells, perquè no sigui un simple joc d'anar ordenant", diu Romeu. Una excusa, segons els impulsors, per donar vida a l'aplicació. "Tenim una figura principal, un emperador, que té esclavitzats els diferents districtes", desvetlla Fredi Marzo. La finalitat del joc és anar resolent el problema que hi ha amb cada districte i d'aquesta manera anar alliberant-lo.

Tokens es pot descarregar gratuïtament al Play Store des del passat dijous 4 de febrer. Ara els creadors volen adaptar el joc als dispositius Apple i també els agradaria fer la versió per a pàgines web, mentre el van donant a conèixer mitjançant les xarxes socials.
Comparteix
M'agrada
Comentaris