'Com canviar el món', el Documental del Mes
'Com canviar el món', el Documental del Mes - Cedida
12/02/2016 Cultura
'Com canviar el món', el Documental del Mes
L'acte comptarà amb la presència del científic sabadellenc Manel Cunill
Marina Antúnez
Aquest mes de febrer, el Documental del Mes porta per títol Com canviar el món. Es podrà veure a la Sala d'Actes d'El Mirador a les 20h, divendres 12. Al col·loqui al voltant de la pel·lícula es comptarà amb la presència del sabadellenc Manel Cunill i Llenas, enginyer tècnic agrícola especialitzat en agricultura biològica.

El director del film és Jerry Rothwell. El documental explica com un grapat d'amics i científics hippies van voler canviar el món armats únicament amb les càmeres. Com es gestiona la transformació d'un petit grup d'activistes en un moviment mundial? Pot una revolució ser organitzada? Com canviar el món és la història del naixement del moviment ecologista mundial i una de les organitzacions governamentals més importants del món, Greenpeace. Una història plena de llums i ombres assimilable a la de qualsevol dels grans moviments socials i polítics de la dècada actual.

Tot comença el 1971, quan un grup d'activistes canadencs inicia la primera missió a bord d'un vaixell de pesca. A bord, Bog Hunter, Paul Watson, Rex Weyler, David Garrick i Carlie Truman. L'objectiu: aturar els assaigs de la bomba atòmica de Nixon en una illa d'Alaska. La conseqüència: el naixement del moviment ecologista internacional i la creació de Greenpeace.
Comparteix
M'agrada
Comentaris