El pívot de 2,06m, Andreu Kwazema, lluita una pilota en una imatge d'arxiu_617x412
El pívot de 2,06m, Andreu Kwazema, lluita una pilota en una imatge d'arxiu - Quim Pascual
29/11/2015 Esports
Condemnats a ser cuers (98-80)
El CB Castellar paga car el preu de ser últim i cau a Sant Adrià tot i plantar cara al rival
L'equip de Carles Company va caure molt dignament a la pista de la Unió Bàsquet Sant Adrià per 98 a 80 en un partit contra el segon classificat i en el que va manar durant gran part del temps. La condició de cuer, com ja va passar contra el Cerdanyola o l'Artés, decanta sempre la balança de part de l'equip gran a l'hora d'aplicar el reglament i el tirs lliures van condemnar l'equip de Carles Company, que ha demostrat sobradament que pot barallar amb els equips potents de la categoria.

La visita a la pista de la UB Sant Adrià era una de les més difícils que quedaven per el CB Castellar. Amb un balanç de nou victòries i una derrota, arribaven al partit en segona posició pel darrera del fins ara invicte Sant Josep de Badalona.
Els groc-i-negres que sempre juguen amb el desvergonyiment suficient com per fer descol·locar als rivals s'emportaven el marcador positiu al primer minut de descans amb un 16-20.

Al segon quart però, la qualitat dels del Besòs es feia palesa i capgiraven el marcador amb 29 punts anotats per 18 dels castellarencs. L'equip entrenat per Mario Lousame, exentrenador del CB Castellar fa tres temporades, marxava amb una diferència de set punts al descans (45-38).

Els deixebles de Company es refeien al tercer quart i capgiraven el marcador amb un parcial de 19 a 27 per arribar al terme del quart per davant al lluminós del pavelló de Sant Adrià.

Però arribaven els últims deu minuts i la balança es decantava irremeiablement per l'equip gran, quelcom al que ja estan acostumats a patir la majoria dels equips petits o que militen a la part baixa de la taula.
Les estadístiques ho diuen tot: 33 faltes personals assenyalades i 18 tirs lliures pel Castellar i 24 pel Sant Adrià i 42 tirs lliures llançats. Aquesta xifra condemnava irremeiablement als de Company, que veien com se'ls hi escapava de nou un partit contra un rival de la part alta de la taula i com han de seguir al fanalet vermell de la Copa Catalunya.

Molt curiós es veure com un jugador com l'Albert Cadafalch és expulsat partit rere partit amb cinc personals o que li xiulin dues faltes en atac enfront un jugador que pesa 60 quilos més que ell -tal i com va passar a Sant Adrià- per tombar-lo. Els groc-i-negres van acabar amb dos jugadors eliminats (Cadafalch i Sergio García) i amb quatre més al límit (Oriol Parcerisa, David Pino, Keith Thereze i Oriol Bernadí). L'equip contrari no va tenir cap eliminat i només dos jugadors amb quatre personals.

Potser Carles Company hauria de ser un entrenador més barroer perquè l'estament arbitral se'l prengués més seriosament i el CB Castellar hauria de crear un clima de tensió als partits de lliga per intimidar, perquè ser el cuer de la categoria no els penalitzi tant.
Però aquest no és l'estil d'un dels equips més nets de la Copa i de ben segur que tant cos tècnic com jugadors ja estan preparant a fons el partit que dimecres els enfrontarà al Boet Mataró, aplaçat pel trencament d'una cistella a la jornada set.

L'entrenador castellarenc va parlar després del partit amb aquest mitjà i va reconèixer l'actuació arbitral: "No volem que ens regalin res, però tampoc que ens ho treguin. L'equip ha treballat com mai i no els puc reclamar res als meus jugadors". Company va afegir que "hem jugat un bon partit, demostrant que ser cuers és un tema circumstancial" i no va voler valorar l'actuació arbitral, tot i que es va mostrar enfadat i molt en desacord amb els últims arbitratges que està patint el seu equip.

Els groc-i-negres segueixen últims a la Copa Catalunya amb un balanç de dues victòries i vuit derrotes.