Una imatge de l'espectacle 'Cuac'._617x412
Una imatge de l'espectacle 'Cuac' - Cedida
02/10/2015 Cultura
'Cuac' i 'Wazi', propostes teatrals per diumenge
Dos espectacles infantils adreçats a les famílies castellarenques amb nens
Les famílies amb nens de la vila podran gaudir aquest diumenge, 4 d'octubre, de dues propostes teatrals infantils de la mà de les companyies Txo Teatre de Titelles i Toons.
La proposta del matí vindrà per part de la Cia. Txo Teatre de Titelles amb l'espectacle Cuac, a l'escenari de l'Auditori Municipal a les 12 del migdia. El protagonista de la història, com el seu nom indica, és un ànec que es diu Cuac. "En Cuac és un ànec bastant divertit i sorneguer que viu en el seu ambient de caixes de fusta de fruita reciclades i fa una rutina diària", explica Ester Cabacés, membre de la Companyia i titellaire del muntatge. Normalment menja pa sec, blat de moro o fins i tot algues, però diumenge en Cuac es trobarà que no hi haurà res per menjar. Aleshores haurà d'anar a buscar aliments i en aquesta aventura "descobrirà una capsa d'encaixos, anirà encaixant peces i tot d'una n'hi haurà una que no encaixarà gaire", detalla Cabacés. "A partir d'aquí la sorpresa serà que troba un aneguet petit que el va seguint a tot arreu", desvetlla la titellaire.
Cuac és una funció conduïda per dues titellaires, Ester Cabacés i Mireia Peña, que va adreçada a infants dels 3 als 7 anys. El seu to desenfadat i el seu guió lleuger però, fan que sigui una obra fàcil de seguir per a totes les edats, també pels adults.
A la tarda, serà el torn de la Cia. Toons que estrenarà Wazi. Les màgiques aventures d'un jove caçador. Aquesta novetat es representarà a la Sala de Petit Format de l'Ateneu a les 17.30 hores. Es tracta d'un conte africà, de tradició oral, i que des de la Cia. Toons van voler adaptar perquè "té uns clars valors perfectament adaptables a la nostra societat actual" com ara "el respecte a la natura, a la família, a les normes", afirmen els actors de la Companyia. Així, mitjançant un espectacle dinàmic i divertit que s'ajuda amb una bona selecció musical, d'il·luminació, d'attrezzo i de vestuari, fan que també sigui didàctic.
Tres actors, el castellarenc Max Woiski, Borja Laita i Anna Romagosa seran els encarregats de representar el muntatge. El personatge protagonista és en Wazi, un jove caçador que ho va aprendre tot de l'avi Jhapondo a qui li va prometre que no menjaria mai cap fruita dels arbres de la dreta del camí. Un dia però, no pot resistir la temptació i després de provar una fruita s'endinsa en el món dels animals i viu tota una aventura.
Comparteix
M'agrada
Comentaris