El CB Castellar progressa partit a partit_617x412
El CB Castellar progressa partit a partit - Albert San Andrés
28/09/2015 Esports
El CB Castellar cau amb nota (51-63)
L'equip de Carles Company perd al Puigverd enfront el Platges de Mataró amb un joc millorat
Albert San Andrés
Si al primer partit de lliga contra el Círcol Catòlic la tònica va ser la falta de concentració, contra el Platges de Mataró l'equip castellarenc ha aconseguit millorar en alguns aspectes del joc i ha arribat fins els instants finals amb opcions de victòria, contra un rival, a priori superior.

Dos minuts eren necessaris per estrenar el marcador en el partit contra el Platges de Mataró, i han estat els visitants els que l'han obert. El 'match' contra els del Maresme es prometia difícil i l'entrenador castellarenc ja ho havia avisat aquesta setmana. El començament era marcat per les fortes defenses dels dos equips i per la falta d'encert a banda i banda, arribant al final del primer quart amb un desavantatge local de 12-14.

El segon quart el Castellar capgirava el marcador en un principi però l'equip mataroní tornava a capgirar i marxava sis punts per sobre. Els de Company, molt atents en defensa no deixaven espai per a un domini clar del rival i arribaven al descans només dos punts per sota al marcador després d'una jugada rapida després d'una recuperació a falta de cinc segons (29-31)

En tot moment els jugadors groc-i-negres seguien l'estela al marcador i evitaven que els maresmencs marxessin amb diferències superiors als cinc punts. Al tercer quart, els locals capgiraven el resultat advers i arribaven a manar dos punts amunt. Però la falta d'un referent en el tir exterior evitava que es pogués ampliar la diferència. Amb una mínima anotació des de la línia de 6,75, els de Company difícilment podran gaudir de grans dominis al marcador durant la lliga.

Al descans del tercer quart s'arribava un punt per sota (41-42) i el joc sobre el parquet afavoria al Castellar, que veia com un triple de Carles Germà a falta de 6:39 pel final, capgirava una vegada més el lluminós del Puigverd. Amb 46-44 els mataronins però, despertaven el seu tir exterior i ja portarien la iniciativa fins al final del temps reglamentari. Albert Cadafalch acostava al seu equip que a falta de 3:14 s'estancava amb 51 punts, igual que a la pista del Círcol la passada setmana. La desfeta per part del Platges arribava als instants finals, on aconseguia una renda massa irreal pel que havia estat el partit, acabant amb un resultat de 51 a 63.

L'entrenador Carles Company analitzava el partit al finalitzar: "Acabem amb molt bones sensacions tot i la derrota, sobretot per la defensa. La sensació de la setmana passada de passivitat i de que érem incapaços d'encadenar esforços avui no l'he vist. Ens ha faltat estar més encertats en atac i sembla, que de moment, és el que hem de treballar més".

Sobren bots i falten tirs, és la conclusió que la majoria dels afeccionats presents al Puigverd han pogut extreure del partit, i Company responia al respecte que "tenim jugadors amb perfil per poder entrar fins a cistella, però no tenim un perfil d'exterior que quan la situació ho requereix marqui diferències, tot i que avui l'Albert Germà ha estat molt bé juntament amb Cadafalch".

El Castellar ocupa l'ultima posició de la taula amb dues derrotes en dos partits, però tot i que pot semblar un començament lamentable, tenint en compte la joventut de l'equip i que s'estan acabant d'acoblar no sembla ser una gran preocupació per Company que pensa que "té molt mèrit competir durant 37 minuts contra un equip difícil. Ells tenen molt talent amb jugadors amb molta experiència a la categoria i en els moments calents ells les han ficat i nosaltres no. Això no ens ha de preocupar, ens ha de preocupar que al darrera hi hagi actitud". Una actitud que malgrat la derrota no se li pot reprovar als jugadors, que poc a poc van adaptant-se a un estil de joc amb més moviment de pilota i on les individualitats no pesen tant com la passada temporada.

El proper partit de lliga, el CB Castellar visita la pista del CB Granollers, dissabte 3 a les 17:45, on una victòria serviria de bàlsam i trencaria amb la dinàmica negativa de resultats.