Dídac Herrero dóna ordres als seus jugadors en un temps mort_617x412
Dídac Herrero dóna ordres als seus jugadors en un temps mort - Albert San Andrés
24/05/2015 Esports
La permanència haurà d'esperar
El CB Castellar cau enfront el Viladecans (72-64) en el segon partit del play-off de descens
El CB Castellar jugarà el tercer partit de l'eliminatòria per poder aconseguir la permanència, després de caure per 72 a 64 al Pavelló del Centre de Viladecans, on l'equip rival va imposar-se amb un joc molt físic als castellarencs.

El partit no començava malament pels groc-i-negres, que amb un Dani Benítez molt inspirat dominaven de cinc a l'inici del primer quart. El Viladecans però capgirava el marcador amb un parcial d'11 a 0 i capgirava l'avantatge de 10-15 inicial dels homes de Dídac Herrero. Benítez però, trencava la mala ratxa d'encert amb un triple que deixava el marcador en 21 a 18 al minut de descans.
El duet arbitral permetia la duresa física als verds, que aprofitaven el contacte per col·lapsar el joc castellarenc.

El segon quart començava de la pitjor manera possible, ja que Benítez s'afegia a les baixes dels groc-i-negres després de colpejar-se el genoll en un atac del seu equip. A Sergio García i Albert Cadafalch se'ls afegia el Dani i l'equip d'Herrero quedava en quadre per afrontar la resta del partit.

Kelvis Tereze gaudia de minuts, però feia aviat les tres primeres personals, obligant al seu entrenador a deixar-lo a la banqueta. Herrero es veia forçat a fer sortir a Sergio García al parquet, tot i que en un principi, el jugador encara tocat no havia de jugar.
L'equip d'Àlex Aroco feia aviat les cinc faltes d'equip i els tirs lliures salvaven la falta d'encert dels de Castellar, juntament amb la gran quantitat de rebots defensius recuperats, que van evitar el desastre anotador dels groc-i-negres.
Els del Baix Llobregat seguien manant al marcador i al descans s'arribava amb un 37 a 33 favorable als d'Aroco.

El tercer quart semblava que canviaria la dinàmica de joc, quan el CB Castellar s'apropava a tres punts dels verds, després d'un 2 1 que Larry Ewulu convertia. Amb el 43-40 al marcador el mateix pivot feia la quarta personal i era canviat per Rafa González.
Els verds però, seguien amb el seu joc dur, que els servia per seguir amunt al lluminós del Pavelló del Centre i a finals de quart aconseguien una màxima diferència de deu punts, que es veia mínimament reduïda per acabar amb un còmode 52 a 44.

Els últims deu minuts començaven amb dos triples consecutius de Toni Roura i de Marc Algar deixant el 52 a 50 al marcador fent tremolar als verds. Els d'Herrero aguantaven la diferència de punts, fins que a falta de 27 segons, dos triples seguits dels d'Aroco trencaven el partit (68-61) a favor dels locals.
Finalment amb el temps complert, Tereze gaudia de dos tirs lliures dels quals transformava només el primer, deixant el marcador amb el 72 a 64 final i el tercer partit per aconseguir la salvació.

Àlex Aroco va declarar que "el partit d'avui és més mèrit nostre que demèrit del Castellar perquè és un equip que sempre que pot et castiga. És un equip sensacional, que en atac estàtic és pràcticament imparable i amb un percentatge de tirs lliures molt alt". L'entrenador dels verds creu que després de dos partits els equips ja es coneixen el suficient perquè a l'últim sigui necessari "cor i ànima, encert i saber gestionar els nervis de cada jugador per veure que passa".

"Son un equip que ha guanyat els mateixos partits que nosaltres en lliga i que ha fet el que havia de fer per guanyar-nos. Han jugat un partit molt dur i no hem sabut llegir que es permetria aquesta duresa en el joc" va declarar Herrero al finalitzar el partit. "Si es permet el joc d'avui hem de ser millors que si no es permet aquesta duresa" va afegir.

Les baixes de Garcia, Cadafalch i Benítez, tres puntals de l'equip, "no son excusa" per Herrero ja que "estiguem els que estiguem hem de jugar bé. Si ara ens lamentem per les baixes no tenim res a fer" va sentenciar.

Herrero, en acabar, va parlar amb tot el seu staff tècnic per mentalitzar-los de que la salvació és cosa de tots, del primer a l'últim i conscient de que és necessari que el poble de Castellar doni el suport al seu equip per poder mantenir la categoria: "Ens queda la ultima setmana, que és una setmana de repte des del delegat fins al conserge, passant per tots els membres de l'equip i del club. Tots tenim el repte aquesta setmana de treballar per fer-ho possible".

L'entrenador però, es molt clar en el que esperen pel proper diumenge: "La nostra responsabilitat està en el joc, però entenc que si el club, el poble i tothom vol que l'equip estigui a Copa tenen una cosa a fer: omplir el Puigverd per poder seguir veient basquet en aquest nivell".