Els jugadors de l'Athlètic 04 celebren el seu sisè gol_617x412
Els jugadors de l'Athlètic 04 celebren el seu sisè gol - Albert San Andrés
24/05/2015 Esports
El triomf del coratge de l'Athlètic 04
L'Athlètic 04 s'emporta el derbi castellarenc (8-5) i manté les opcions de salvació a falta d'una jornada per acabar
El derbi castellarenc de futbol sala va ser el millor partit vist al Joaquim Blume durant tota la temporada: futbol, estratègia, gols i emoció. En aquesta ocasió va ser l'Athlètic 04 qui va emportar-se la victòria, desprès de remuntar un 0-2 inicial i d'anar a remolc del marcador durant la major part del partit.

En un partit on les necessitats pels dos equips eren màximes, el dos equips de la vila arribaven al Joaquim Blume amb ganes de donar espectacle i de poder sumar els tres punts: El FS Castellar per certificar matemàticament la permanència i l'Athlètic 04 per mantenir les opcions d'evitar el descens.

Qui més necessitat en tenia però, era el 04, ja que una derrota els condemnava al descens de forma definitiva.

Dos equips que es coneixen bé i que saben per on atacar a l'altre van propiciar un inici de partit molt ràpid i llampant, on les dues formacions es defensaven amb un joc d'anada i tornada, però era l'Athlètic qui avisava primer amb un xut a porteria abans de sumar el primer minut de joc.
El FS Castellar replicava a la següent jugada i deixava ben clar quines eren les seves intencions.
La necessitat del 04 els feia dominar el joc, tot i que les forces estaven igualades al màxim als primers minuts. Les arribades és succeïen a banda i banda però cap d'elles sense culminació. Els groc-i-negres feien bon ús de les armes i aprofitaven els contraatacs per plantar-se davant de la porteria defensada per Josep Maria Martínez.

Abans d'arribar als primers deu minuts, Albert López aprofitava una ràpida jugada del FS Castellar per avançar als taronges per primera vegada, amb un fort xut creuat des de la banda esquerra que suposava el primer gol del partit i el primer avantatge dels de Rubén Jiménez.

El 04 despertava i a la següent jugada rematava per partida doble, però Martínez aconseguia desviar la pilota.
Amb el gol rival, l'Athlètic es revitalitzava i es feia amo del joc, disposats a dominar el partit i remuntar el marcador advers. El FS Castellar però, aprofitava una contra ràpida per fer el segon gol, obra del jove del filial Aleix Navarro.
Els de David Franco veien com se'ls escapava el partit, però seguien lluitant sabedors de la importància de sumar els tres punts i evitar la condemna al descens.
Als minuts finals de la primera, els taronges, més frescos per una major rotació de jugadors, aprofitaven la seva superioritat física per tenir el joc controlat, però una vegada més qui posava els gols era l'equip dominat i Albert Moya escurçava diferències pels de David Franco, deixant el marcador amb 1 a 2 al descans.

Probablement cap dels assistents presents al Blume s'esperava una segona part com la que es va viure, ja que un 04 recuperat física i anímicament, sortia a la pista a menjar-se el partit.
A dos minuts del començament eren els groc-i-negres qui aconseguien el gol de l'empat, amb una jugada d'estratègia. Eduard Álvarez rematava una pilota que l'entrenador-jugador David Franco li servia des de la banda esquerra.
Aquesta faceta del joc és molt aprofitada per l'Athlètic que aconsegueix una bona part dels seus gols d'aquesta manera.

I amb l'empat a dos començava de nou el partit, l'Athlètic havia remuntat un marcador advers, però el FS Castellar tenia més recursos per ser superiors.
Aquesta superioritat es feia efectiva un minut després de l'empat, quan Marcel Sanz li passava la pilota sota les cames a Javier Herrada -que gairebé aturava- i aconseguia el tercer gol pels taronges. Dos minuts després, era el mateix Sanz qui feia el 2 a 4, un gol que semblava l'estocada mortal pel 04.

En una mostra de coratge, l'Athlètic no volia donar el seu braç a tòrcer tant aviat i amb 15 minuts pel davant seguien disposats a plantar cara.
El Blume era groc-i-negre, amb presència massiva de seguidors del 04. Mares, pares, dones, fills i amics donaven suport moral als homes de Franco, que tot i el resultat advers no defallien per aconseguir els tres punts.

Al sis i mig, un altre falta aprofitada de nou per l'Athlètic significava el gol de Dani López, que escurçava diferències amb el 3 a 4.
Una ràpida recuperació a la següent jugada donava l'empat pels de David Franco, que era l'encarregat de fer l'empat pels seus. S'enfonsava el Blume.
L'afició local animava com poques vegades s'ha vist al pavelló i donava el plus extra de força al seu equip.

La igualada a quatre servia perquè el 04 no deixés respirar als taronges, però els de Jiménez aprofitaven el llançament d'un córner per decantar la balança del seu costat. Ricard Puigmartí aconseguia el 4 a 5 i tornava a posar per davant al seu equip.
38 segons només feien falta perquè el col·legiat assenyalés un doble penal a favor de l'Athlètic, que Franco s'encarregava de transformar, tornant l'empat al lluminós del Blume.

Al minut 13, un altre doble penal era fallat per l'entrenador -i salvador- del 04, que enviava a fora per ben poc, però al mateix minut, es redimia marcant el 6 a 5, de nou, de doble penal.

El nerviosisme es feia amo del FS Castellar, mentre que l'Athlètic mantenia el cap fred. Els de Jiménez ho seguien intentant i a 4:50 per acabar, Albert López estavellava una pilota al pal.
Amb la intenció de poder capgirar el marcador, Jiménez feia jugar al seu porter Rubén Vidigal de cinquè jugador de camp i amb aquest risc i la gran punteria del rival, els taronges perdien totes les seves opcions.
Dani López marcava el 7 a 5 amb un gol des de el córner del seu camp, veient com Vidigal, incorporat a l'atac, no podia fer res per evitar-ho.

En un gest legal, el FS Castellar treia del mig del camp intentant aconseguir el gol, mentre el seu rival encara celebrava el gol de López. L'Athlètic però, ho aconseguia evitar i a la següent jugada, els groc-i-negres aconseguien el vuitè i definitiu gol, de la mateixa manera que l'anterior: des de mig camp i a porteria buida, tancant el marcador amb un meravellós 8 a 5 per les aspiracions del 04.

Al finalitzar, Rubén Jiménez va explicar que "no han pogut xutar a porteria en tot el partit de jugada però ens han fet cinc gols a pilota aturada i dos sense porter. Aquesta ha estat la clau del partit". Un altre de les superioritats del 04 van ser les faltes acumulades pel seu equip i Jiménez ho reconeixia dient que "no podem tenir tantes faltes als deu minuts de partit perquè això ens condiciona tot. Hem de seguir perquè a nosaltres encara ens queden tres partits molt importants".

A l'altra banda, un eufòric David Franco, decisiu amb els seus gols, va declarar que "és una sensació indescriptible. He de felicitar al meu equip pel seu sacrifici, la seva intensitat i les ganes que han posat en el joc. No hi ha paraules. Ho hem deixat tot al camp".
Gràcies a aquesta victòria l'Athlètic encara manté opcions de salvació a falta d'una jornada i Franco sap que "tot el que hem fet fins avui, serveix per poder estar satisfets. Ara ja podem plantejar la última jornada de lliga. Anirem a per totes a l'últim partit".

El FS Castellar, amb dos partits aplaçats, depèn d'ell mateix per salvar la categoria, amb enfrontaments directes amb equips de la zona baixa, com el Santvicentí.
D'altra banda, l'Athlètic 04 visitarà la pista del Premià de Dalt per poder certificar la salvació, equip ja descendit de categoria i sense cap opció.