Carmelo Morales aconsegueix un gran segon lloc i una victòria a Portimao_617x412
Carmelo Morales aconsegueix un gran segon lloc i una victòria a Portimao - Team Laglisse
26/04/2015 Esports
Morales implacable a l'Algarve
El pilot de Castellar aconsegueix una primera i una segona posició a la primera cita del campionat a Portugal
Carmelo Morales ha tancat de manera excel·lent la primera actuació de la temporada amb una segona posició a la primera cursa al circuit de l'Algarve de Portimao (Portugal) i una victòria a la segona.
El pilot castellarenc comença el campionat líder a la classificació general amb 45 punts, empatat amb el nord-americà Kenny Noyes que va guanyar la primera cursa i va signar un segon lloc a la segona.

Dissabte a Portimao, començava un cap de setmana excel·lent pel '31', quan aconseguia la 'pole position' de manera in extremis, ja que a poc més de 10 segons d'acabar aconseguia el millor temps de la graella amb un 1:46.077, per davant de Kenny Noyes que va marcar 1:46.281 i del francès Axel Maurin amb un temps de 1:47.065.

Morales que debutava amb la seva nova Yamaha YZF-R1M demostrava la seva ràpida adaptació a la moto de la marca dels diapasons, tot i no haver pogut fer gaires quilòmetres a la pretemporada a causa de la pluja.
'Carmelito' va declarar després d'aconseguir la pole que "La pole no ha estat una sorpresa, però ha estat difícil aconseguir-la. On més hem avançat ha estat en els test que vam fer aquí la setmana passada i durant aquests entrenaments. La pole és una gran motivació i esperem seguir així amb l'evolució de la moto. El ritme és bo, però hem de seguir millorant-ho. El més important és que anem avançant en l'adaptació amb la moto i que em sento molt bé amb la Yamaha".

A la primera de les curses, Noyes (Kawasaki Palmeto) es feia aviat amb el liderat, amb el castellarenc a roda del nord-americà, controlant durant tota la cursa la trajectòria del seu rival. Morales marcava la volta ràpida al tercer gir i Noyes ho feia a l'onzè, quan intentava marxar del castellarenc.
Els dos pilots es distanciaven de la resta del grup i amb una aferrissada lluita, fins que a la dissetena volta, Carmelo passava a Noyes i aconseguia la volta ràpida de nou, però el nord-americà no es rendia i superava al castellarenc a l'ultima volta, aconseguint la primera victòria de la temporada. A 17 segons entrava tercer el veneçolà Robertino Pietri.
Noyes va declarar després de la cursa que "aquest circuit va ser el meu circuit més complicat l'any passat i hem treballat molt amb Kawasaki i Michelín per tenir una bona moto. Sabia que Carmelo era el rival a batre i el meu objectiu era el que ha passat a la cursa: sortir molt fort fer-lo treballar i arribar al final de cursa amb possibilitats per poder guanyar".

La segona cursa començava de manera semblant a la primera, amb una bona sortida del nord-americà i Morales en tercera posició als primers girs.
Ràpidament el de Castellar es col·locava de nou a roda del campió 2014 del FIM CEV Repsol sense donar marge d'opció al seu rival.
Com a la primera cursa, cap als moments finals, 'Carmelito' passava en corba a Noyes i ambdós pilots es tocaven. Morales recriminava l'acció al pilot del Kawasaki Palmeto després del primer toc i uns girs després, a la penúltima volta, de nou el nord-americà xocava amb la roda del darrera del castellarenc, que gairebé li costava una caiguda.

Arrel de l'últim toc, el '31' es distanciava del seu rival i guanyava la cursa de manera plàcida, sumant els 25 punts i aconseguint el liderat del campionat després de la primera cita de la temporada.
En acabar la cursa, el del Team Laglisse va dir que "Estic molt content perquè d'una cursa a l'altre hem millorat molt el setting de la moto. La goma ens ha aguantat millor i he pogut passar a Noyes al final". Al respecte dels tocs amb el nord-americà, Morales va afegir que "no se ben bé que feia. Si vol passar que passi. Sembla que volia treure'm de la pista. Els meus avançaments son més nets. A banda d'això estic molt content i agraeixo a Yamaha i al meu equip la seva bona feina".

El pilot de Castellar lidera el campionat després de la primera cita de la temporada. La segona cita del FIM CEV tornarà al circuit de Le Mans, on només competirà la categoria de Moto3 (conjuntament amb el Mundial de MotoGP). Superbikes no tornarà fins la tercera cita, al circuit de Barcelona-Catalunya el dia 21 de juny, quan Carmelo tornarà al circuit on es va lesionar els dos peus la passada temporada.