20/04/2015 Actualitat
Canvis a Via Solidària
A partir d'ara es dirà Cáritas Castellar i es traslladarà al local de la Creu Roja
R.G.
Via Solidària - Cáritas enceta una nova etapa. Canvia de nom, ara són Cáritas Castellar. També canvien d'ubicació, perquè compartiran seu amb la Creu Roja a partir del mes de juny. El rector de l'església de Sant Esteve i president de l'entitat sense afany de lucre des del setembre passat, Joaquim Fluriach, ha explicat que "la filosofia de l'associació serà la mateixa, continuant amb la bona feina que hem fet i que ha estat reconeguda pel poble amb la Medalla de la Vila".

Quant a l'organització de Cáritas Castellar, s'han creat tres seccions - acollida, roba i rebost - "per organitzar millor els voluntaris i ser més àgils", explica el president. "Vam fer una reunió amb els voluntaris, els usuaris i el consell pastoral, i vam recollir totes les seves propostes", assegura Fluriach.

D'altra banda, campanyes com Solidaris amb Castellar, o la recollida de joguines per a les famílies sense recursos en l'època de Nadal, continuaran operatives. "No només les mantindrem sinó que evolucionaran. La nostra implicació serà més gran. Mantindrem una estreta col·laboració amb Creu Roja i Serveis Socials, i les potenciarem", emfatitza el mossèn.

NOVES INICIATIVES || Cáritas Castellar arrencarà la nova etapa amb un projecte d'alimentació fresca. Alguns hortolans dels horts del Brunet cediran els excedents dels productes que conreïn a l'entitat, que els repartirà entre els usuaris. La proposta és oberta a tots els hortolans de Castellar que hi vulguin col·laborar. Després de l'estiu, l'associació preveu posar en marxa una iniciativa de reaprofitament. "L'objectiu és recollir el menjar que sobra als restaurants i als menjadors de les escoles, i congelar-lo, per després repartir-lo entre les famílies. Encara estem estudiant la manera de conservar els aliments, però creiem que tirarà endavant", apunta el mossèn. Entre d'altres novetats de Cáritas Castellar, s'obrirà la rectoria de l'església Sant Esteve com a oficina d'informació el matí de dimarts i dijous, de 9h a 11h, i la tarda de dimecres, de 16h a 19.30 h. A més, la nova direcció ha creat el portal http://santestevedecastellar.org/caritas i el correu caritascastellar@gmail.com.
Comparteix
M'agrada
Comentaris