Abel Peña, aventurer_617x412
Abel Peña, aventurer - C. Díaz
30/04/2015 Actualitat
"Busco un canvi en la meva ment, fugir de la rutina diària"
Des de petit li agrada caminar i és un apassionat de la informàtica i les noves tecnologies. Ara emprèn un viatge acompanyat del seu gos Tas que els portarà a recórrer a peu 1.300 km fins arribar a Suïssa
Cristina Domene
· Què et motiva a emprendre aquesta aventura?
Fa nou mesos va haver-hi una transició a la meva vida que em va permetre plantejar-me un canvi d'aquest tipus. A mi m'agrada molt viatjar, de sempre m'ha agradat veure món i amb la meva família hem anat molt a la muntanya i a caminar.

· I vas pensar en fer un viatge.
No tenia cap lligam i vaig pensar que era el moment de fer-ho. Vaig rumiar si fer autoestop... però no em convencia, jo prefereixo una cosa més rural, per això vaig triar una travessa a peu. El que em va fer decidir-me del tot va ser que al setembre em van regalar el meu gos, el Tas, i vaig pensar, que seria el company de viatge perfecte. El dia que marxem, l'11 de maig, el Tas fa 10 mesos.

· I quin recorregut faràs?
Sortim de Castellar i passarem per Sant Fruitós de Bages on agafarem el GR4 i després Puigcerdà, Perpinyà, Carcassona i aquí agafarem l'E4 fins a Suïssa, on tinc família.

· Tens una planificació feta d'on estaràs cada dia?
No tinc res establert. Suposo que faré uns 15 o 20 km al dia, però m'ho prendré amb calma. Si algun lloc m'agrada molt, m'hi estaré més dies. No busco només fer el recorregut, sinó viure experiències. Als albergs només hi aniré quan tingui una necessitat molt urgent. Aniré acampant amb la tenda, on em trobi, ja sigui perquè estem cansats o perquè m'agrada el lloc.
· No estàs condicionat a arribar a un poble cada cert temps?
No estic condicionat, però és cert que la Carnisseria Casé col·labora amb el projecte i s'ha ofert a patrocinar-me els esmorzars de cada dia. Jo els hi diré, el dia tal arribo a aquest poble i me'ls enviarà allà. No m'ho esperava i els hi agraeixo molt.

· T'has preparat molt?
Físicament no gaire. Però mai ho he fet i crec que la major part de la preparació ha de ser psicològica. Has de ser conscient del teu cos, dels teus límits, però estic acostumat a fer esport. Només pateixo per l'espatlla, perquè me l'he dislocada tres vegades. I respecte aspectes burocràtics, sobretot he de portar tots els papers en regla pel gos. A França són molt rigorosos. Jo amb la targeta mèdica europea i el DNI, ja en tinc prou.

· Com has preparat la motxilla?
No porto gaire diners, perquè he preferit invertir-los en l'equipament i fer un viatge còmode abans d'albergs. He fet aquesta setmana els Cinc Cims amb la motxilla per provar com va. El Tas porta la seva, amb el seu menjar i l'aigua. El que més pesa és el material tecnològic, porto una càmera d'acció, el mòbil, bateria solar i l'ordinador.

· Perquè la idea és anar gravant i editar vídeos?
Sí. El meu viatge es podrà seguir a través de la web www.lancedl.com, del blog i del canal youtube.com/lancedl21, i també a les xarxes socials. Així combino les meves passions, caminar i les tecnologies. En teoria gravaré cada dia i quan arribi a un lloc amb wifi penjaré els vídeos i actualitzaré la pàgina i el blog.

· Hi ha cap finalitat?
El blog em servirà per prendre notes i la idea final és escriure un llibre de fantasia èpica basat en el meu viatge. Lanceldl és el nom del protagonista de la història. I a banda d'això, també busco un canvi en la meva ment, fugir de la rutina diària. Avui dia la gent es lleva al matí sabent que farà l'endemà i això no m'agrada.

· Què et fa por?
La veritat no em fa por res del viatge. I el que menys de tot, la soledat. Penso que la gent no pot ser dolenta amb un excursionista. És cert, però, que amb el Tas estaré segur i la seva companyia serà el millor. Si tot va bé, un cop arribi a Suïssa, si encara tinc una mica de diners i veig que amb les visualitzacions del canal de youtube puc subsistir, m'agradaria continuar amb això.

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Tranquil

Un defecte que no pots dominar?
Despistat

Una persona que admires?
JPelirrojo (youtuber)

La teva paraula preferida?
Llibertat

Quin plat t'agrada més?
El puré de patata de la meva mare

Un animal?
El meu gos Tas

Un indret?
Nova Zelanda

Un músic?
Imagine Dragons

Una pel·lícula?
'Iron Man'

Un llibre?
'El nom del vent', de P. Rothfuss

Un comiat?
Fins aviat

Comparteix
M'agrada
Comentaris