Larry Ewulu encistellant davant de l'oposició rival
Larry Ewulu encistellant davant de l'oposició rival - Albert San Andrés
01/03/2015 Esports
Infart al Puigverd
El CB Castellar aconsegueix la cinquena victòria consecutiva a casa contra el Granollers (87-85)
El CB Castellar guanya contra el Granollers al Puigverd (87-85) després d'un final d'infart en el qual els homes de Dídac Herrero perdien de tres a falta de 18 segons pel final. Amb aquesta victòria els castellarencs surten del descens directe just abans d'enfrontar-se a rivals que també es juguen la permanència.

Qui hagi marxat del Puigverd abans de l'últim minut de partit, probablement no creurà el que ha passat al final. El Castellar manava al marcador durant els tres primers quarts, guanyant de 10 al primer (28-18), de dos al segon (40-38) i de quatre al tercer (64-60), però al quart, el despertar del Granollers i la falta d'encert en atac dels locals -amb gairebé quatre minuts sense anotar- feia que el lluminós del Puigverd es capgirés a favor dels del Vallès Occidental, amb una diferència màxima de sis punts.
La banqueta local no podia creure el que veien: després de dominar, un fatídic últim quart els allunyava de la cinquena victòria consecutiva a casa.

Però anem a pams. El partit començava amb un alt encert en triples al primer quart, amb un quatre de quatre des de la línia de 6,75. El Granollers, a remolc al marcador també ho intentava però la defensa castellarenca era molt consistent i aconseguia deixar els blancs a deu punts d'avantatge.
Tot pintava molt bé pels d'Herrero, que al segon quart veien com el rival es posava a només tres punts per sota i Larry Ewulu es carregava aviat amb tres personals i es s'asseia a la banqueta a falta de 30 segons pel final.
El Granollers, dos punts per sota, començava al tercer quart amb un parcial de 0-6 i capgirava per primera vegada al partit, però un Albert Cadafalch molt inspirat feia reaccionar el seu equip amb dos triples gairebé consecutius i de nou posava per davant al Castellar.
El Granollers ho continuava intentant, però el festival de triples dels groc-i-negres frenaven les seves aspiracions. Dani Benítez amb tres i Sergio García amb un altre més arrodonien la xifra de sis, que donava ales als locals.
Semblava que després del tercer quart, la reacció era un fet, però a l'últim seblava que la creativitat de l'equip havia desaparegut. Ni en defensa ni en atac. Les coses no sortien.
Ni tan sols dues personals en atac seguides del Granollers servien per posar per davant als d'Herrero, que si be s'apropaven al marcador no el capgiraven.

I arribava el desastre: dos per sota, l'àrbitre assenyala falta en atac d'Ewulu molt discutible i possessió pels granollerins. Menys d'un minut pel final i atac amb cistella del Granollers.
Anotació de dos del Castellar i la pilota surt del camp. Treu el Granollers, 17 segons i 4 dècimes i l'àrbitra assenyala una antiesportiva per una agafada dels atacants. Dos tirs lliures dins i pilota pels groc-i-negres. Empat al marcador, i cistella fàcil de dos punts.
Deu segons pel final, successió de faltes a banda i banda, el Castellar no falla els tirs, a tres segons i falta dels locals. Ja gairebé està fet.
Tres amunt pels de la vila, primer tir dins i segon llença a fallar, a falta de 3 dècimes pel final. Rebot per Sergio Garcia i final.
Un partit capgirat en 17 segons i victòria balsàmica dels d'Herrero que surten del descens directe amb l'afició al límit de l'infart.
"La veritat és que ha estat un final dels que posen el nervis a tothom. Amb un final així pots creure o no amb la victòria i penso que és el que hem fet. Hem cregut en l'equip, en els companys i en guanyar. Tot i fer moltes coses malament, no ens hem recolzat en aquests errors i hem sabut creure en nosaltres quan anàvem per sota al marcador" va declarar Herrero després del partit.
Herrero encara agafant aire pel final es va mostrar "Molt content per aquesta victòria, però encara hem de treballar molt per no guanyar els partits de manera tant justa".

Amb aquesta cinquena victòria a casa, el CB Castellar surt de la penúltima posició en un moment clau de la lliga, ja que els dos propers partits contra l'Onyar i el Cerdanyola, són claus pel futur castellarenc a la Copa Catalunya.
Quatre equips amb un balanç de 8 victòries i 13 derrotes (Vic, Manresa, Onyar i Castellar) ocupen des de l'onzena posició fins la catorzena, tots en plaça de promoció de descens.
La pròxima jornada de lliga a Girona contra l'Onyar es preveu difícil, ja que els gironins són un rival força complicat i que sap fer servir distraccions suficients per guanyar els partits.