Una escena de 'Les trompetes de la mort'_617x412
- Anna Parera
01/03/2015 Cultura
'Les trompetes de la mort' retorna més emotiva i impactant
La funció s'ha representat novament aquest cap de setmana a la Sala de Petit Format i ha portat als assistents a viure la cruesa d'una guerra
Anna Parera
La Sala de Petit Format de l'Esbart Teatral ha acollit de nou, aquest cap de setmana, l'obra Les trompetes de la mort. La funció ja va fer-se per Festa Major, però davant la bona acollida que va rebre i les ganes dels actors i dels codirectors, Joan Romeu i Núria Santander, de representar-la un altre cop ha tornat a l'escenari de l'Ateneu per reviure els sentiments de la guerra civil espanyola.

Les trompetes de la mort ha retornat amb la senzillesa escenogràfica que ja la caracteritzava. Alguns elements com escriptoris i cadires o música són els que situen als espectadors a les diferents situacions que viuen els personatges. Però, són els actors qui tenen la força expressiva, ja que aconsegueixen fer viure al públic les seves emocions més íntimes. "Tots realment li donen una vivència més orgànica i és per això que també arriba molt més. L'han feta seva, se l'han treballat i han començat a donar els seus matisos i això llueix moltíssim en els personatges", ha afirmat Núria Santander.

L'emoció i l'impacte de l'obra s'ha incrementat amb dues escenes que s'han afegit noves i que traslladen als assistents a la cruesa que genera un conflicte bèl·lic. La por, la repressió, l'amenaça i la pèrdua d'un ésser estimat són les vivències més dures que passen els personatges.

El retorn de Les trompetes de la mort s'ha embolcallat d'un públic receptiu i entusiasta, que ha sortit satisfet després de les funcions. Aquells que vulguin fer memòria i entendre el que van passar les víctimes de la guerra civil, encara són a temps de veure la representació teatral el cap de setmana que ve, quan es duran a terme les dues últimes funcions.
Comparteix
M'agrada
Comentaris