David Pino envia una pilota a Larry Ewulu en una jugada d'atac contra el One Ceset - Albert San Andrés
25/01/2015 Esports
CB Castellar: El triomf de la fe
Els groc-i-negres guanyen al One Ceset (69-67) en un últim quart d'infart
El CB Castellar ha guanyat el partit contra el One Ceset (69-67) al Pavelló Puigverd en un partit d'aquells d'infart que tant agraden als amants del basquet. Els de Dídac Herrero, tot i tenir enfront un rival contundent i de la part alta de la taula, ha sabut guanyar amb la dosi de veterania i treball necessari per doblegar als gironins, que arribaven quarts a la classificació.

L'experiència i l'encert d'un Castellar molt contundent a l'últim quart ha fet que els groc-i-negres guanyessin un partit que molts dels presents no ho haguessin dit quan al tercer quart manaven els gironins amb solidesa.
El partit no ha començat gaire bé ja que en els primers compassos del partit el Ceset ha donat la volta al marcador amb un parcial de 0 a 5 després d'un triple, i des de llavors els d'Herrero han anat a remolc al marcador, tot i que al final del primer quart el lluminós del Puigverd reflectia un empat a 17.

Al segon quart no ha començat millor i la tova defensa local ha servit per que el One Ceset hagi arribat a gaudir d'un avantatge de fins a nou punts, diferència que el castellarencs han salvat amb un parcial de 8-0, posant-se un punt per sota al marcador i acabant amb una diferència final de tres punts a la mitja part (33-36).
L'inici de la segona part ha estat desconcertant per la afició del Puigverd ja que els d'Herrero semblava que no arribaven a estar còmodes sobre el parquet amb una pressió defensiva molt molesta per part del rival, que ho feia a pista completa i sense deixar-los gairebé respirar.

L'explosivitat en el joc dels gironins els ha fet marxar de set punts al final del tercer quart i els números dels castellarencs no donaven gaire fe en la remuntada local, arribant a la fi de la part amb un 45-52.

Però l'últim quart ha estat un altre partit. Semblava que els homes d'Herrero eren d'altres. Quan ho tenien tot en contra, un nou parcial al principi ha apropat al marcador als locals, que ara sí, els hi sortia tot.
Un triple de Dani Benítez ha renovat l'ànsia de guanyar dels d'Herrero, que ha sabut jugar excepcionalment les seves cartes i ara sí, amb una bona defensa, els groc-i-negres han posat terra de per mig manant al marcador per 60 a 55, tot i que seguia la incansable pressió del One Ceset.

En un dels moments claus del partit, la lesió d'un dels artífex de la remuntada, Dani Benítez i la cinquena falta de Sergio García -l'home més alt de l'equip- feia pensar el pitjor als assistents al partit.
El Castellar, però, manava de cinc al marcador a falta de 2:48 pel final i no ha notat gaire les baixes de García i de Benítez, que amb un Larry Ewulu magistral sota cistella i un Romà Cutrina esplèndid en la creació del joc, feien dels groc-i-negres un equip sòlid en atac i en defensa.

Però la remuntada local no ha fet baixar els braços al d'Eloy Acedo que ho provaven tot, però un etern últim minut donava la victòria als castellarencs per 69 a 67, un triomf de fe i optimisme.

"Un equip molt intens, dur i que et fa treballar molt cada acció, amb encert, talent i molta alegria. Un partit difícil que se'ns ha complicat amb les lesions i el carregament de faltes. Però al final hem jugat molt bé com a equip i fent-ho així el basquet no et pot fallar" deia Herrero al final del partit. "Quan hem defensat bé a casa no se'ns ha escapat cap partit" afegia, després de preguntar-li pel canvi d'intensitat en la defensa a partir de la segona part.
Un satisfet Herrero també destacava una de les facetes del seu equip: "Hem estat un equip veterà que ha sabut jugar el partit, posant-nos per davant i aguantant. Avui és un dels dies que hem sabut explotar aquesta fortalesa del nostre joc".

Amb aquesta victòria el CB Castellar aconsegueix el tercer triomf consecutiu al Pavelló Puigverd, tot i que les dues properes jornades es jugaran a dues difícils pistes pels d'Herrero com son la del CB Mollet i la del líder Masnou.