22/12/2014 Esports
Un triomf per a l'optimisme (68-52)

El CB Castellar derrota el Sant Cugat amb una gran defensa i abandona el fanalet vermell

Marc Cornet

El Club Bàsquet Castellar es va guanyar el dret ahir diumenge de viure l'aturada de Nadal amb una relativa placidesa. Els homes de Dídac Herrero, amb una gran defensa, van guanyar el derbi vallesà disputat contra el Sant Cugat (68-52), de manera que abandonen el fanalet vermell i ja tenen la salvació directa a només dues victòries. El millor de tot, però, va ser la imatge de solidesa mostrada al pavelló Puigverd des del primer minut, molt allunyada de les actuacions decebedores de fa només unes jornades, que dóna la raó a les apreciacions del tècnic santcugatenc, Marc Guillem, abans del duel. Havia indicat que els groc-i-negres, malgrat la seva classificació, compten amb un dels millors cincs inicials de la Copa Catalunya. Els titulars locals ho van demostrar amb escreix, tot contrarestant els primers avantatges visitants i imposant-se en el primer quart per 19-14 amb 11 punts de Toni Roure, 4 de David Pino, 2 de Sergio García i 2 més de Larry Ewulu.

El segon quart va començar amb la primera cistella en partit oficial del nou fitxatge del Castellar, Kelvis Thereze, que va ampliar l'avantatge a 7 (21-14). Tot i que el Sant Cugat va arribar a empatar de manera provisional (26-26), les cistelles de qualitat de Dani Benítez van treure ràpidament els castellarencs d'una breu fase d'estancament ofensiu, fins al punt que Toni Roure va ampliar la diferència a la mitja part amb un triple final (33-27).

A la represa, i gràcies a un triple d'Albert Cadafalch, el Castellar va abastar el primer avantatge de 10 punts (38-28). El Sant Cugat es va mostrar inoperant durant molts minuts davant de la zona local, en part també perquè va fallar diversos tirs lliures, i només al final del període va minimitzar danys amb dues cistelles consecutives (49-44). L'últim tram de partit va començar amb dos triples de Benítez i de Romà Cutrina -que va haver de substituir Cadafalch, lesionat-, que ja van llançar els groc-i-negres cap a la victòria. Des del 58-47 ja tot van ser màxims avantatges, amb diverses accions de mèrit que van tenir a Sergio García com a màxim protagonista (6 punts).

Roure va ser el màxim anotador del Castellar (20 punts), seguit de García (12, amb 10 rebots) i Benítez (10). David Pino també va excel·lir amb 4 punts, 4 rebots i 4 assistències. Segons l'entrenador del Castellar, Dídac Herrero, "la defensa és el reflex de tot", i va destacar el fet que l'equip va saber aturar bé uns exteriors, els de Sant Cugat, que tenen "característiques molt diferents". Sobre el fet que el cinc inicial estigués molts minuts en pista, va precisar que "quan els jugadors estan endollats no es cansen tant", i va destacar l'aportació del debutant Thereze: "És un jugador molt competitiu i que ha demostrat la seva confiança tot anotant el primer tir. Ens ajudarà molt defensivament i ens aportarà molt en els entrenaments. De fet, des del primer dia ens està donant un punt de vista diferent sobre el joc de l'equip que és molt valuós".