Portada 458
16/10/2014 - Actualitat
Neix Castellar pel patrimoni
La plataforma ciutadana es presentarà aquest divendres amb una xerrada a les 20h a la Sala d'Actes d'El Mirador
R.G.
Divendres, a partir de les 20 hores a la Sala d’Actes d’El Mirador es presentarà la plataforma ciutadana Castellar pel Patrimoni, col·lectiu format per experts en patrimoni. El col·lectiu castellarenc, que va néixer en el procés de revisió del POUM per impulsar la creació d’un catàleg de béns del patrimoni cultural de la vila, es constitueix ara amb “la voluntat d’assessorar i ajudar a l’ajuntament i tècnics municipals en la redacció i revisió del catàleg”.

Així ho ha expressat Oriol Vicente, arqueòleg i especialista en Patrimoni Cultural, i portaveu de la plataforma, que assegura que 130 particulars i 15 entitats van signar un manifest en què es demanava la creació d’aquest document. “No es fàcil redactar un catàleg en un municipi que té una forta presència de patrimoni no només immoble, sinó natural”, afegeix Vicente. El portaveu del col·lectiu posa especial èmfasi en què la plataforma “està al costat de l’Ajuntament, no es posiciona en contra. Està molt bé que es faci un catàleg, i hem de ser tots un, volem ajudar perquè el patrimoni és de tots i volem que es faci bé”.

En aquest sentit, Castellar pel Patrimoni, demana ser reconeguda com un interlocutor a l’hora de crear i revisar el catàleg, i en la futura Comissió Municipal pel Patrimoni. “Volem ajudar a conservar el patrimoni, difondre’l, estudiar-lo i valoritzar-lo. És un actiu del poble i és una bona oportunitat perquè la ciutadania s’impliqui”, afegeix l’arqueòleg.

La presentació pública de la plataforma ciutadana anirà acompanyada d'una xerrada a càrrec de l'arquitecte Antoni Vilanova, que ha participat en la redacció dels Plans Especials de Patrimoni de Cadaqués, Manresa i Tortosa.
M'agrada
Comentaris